Moià acollirà de divendres a diumenge el Carpe Birrem, un festival itinerant de cervesa artesana. La proposta inclourà vuit estands de productors artesanals vinguts d'arreu del país. El festival va més enllà i també aposta pels maridatges amb productes de proximitat i música en directe d'artistes locals. El festival es va estrenar el mes de març a Calella. La tercera edició es farà a Puigcerdà entre el 19 i el 21 d'agost.

"L'objectiu no és tant comprar un pack de cervesa, que podràs fer-ho, sinó reunir-te amb el productor perquè t'expliqui com l'ha fet mentre la degustes i escoltes música d'un artista local", va dir Àusias Ballart, de l'empresa organitzadora Esdeveniments 7 Vetes.

El festival comença aquest divendres a les 12 del migdia a la plaça del CAP amb el vermut electrònic. A les 5 de la tarda es durà a terme un taller gratuït d'elaboració de cervesa artesana. A les 7 de la tarda tocarà Katarsis, a les 8 es farà una ballada de Lindy Hop i a les 10 del vespre tocarà Rosso Candela. A partir de les 11 de la nit i fins a les 3 de la matinada, la música correrà a càrrec de discjòqueis.

Les dues primeres propostes de dissabte són les mateixes i a la mateixa hora que el dia anterior. De 9 a 10 del vespre es farà la sessió de maridatge de cervesa artesana i formatges Montbrú, fets a Moià. Per participar-hi cal comprar el tiquet per 10 euros (tota la informació és a carpebirrem.com). A les 10 tocarà Guillem Roma; a les 11, Damià Olivella; i a mitjanit, La rateta que escombrava l'escaleta. D'1 a 2, DJ Lamliki farà una sessió.

Diumenge només hi ha dues activitats, també a la plaça del CAP. D'11 del matí a dues de la tarda, es durà a terme l'activitat infantil "un jorn al mas". A la 1 es repetirà la sessió de maridatge.