L'estrena del festival itinerant Carpe Birrem a Moià va aplegar segons l'organització més de 2.000 persones entre divendres i diumenge. El pal de paller de la proposta és la cervesa artesana, que es va poder consumir en diferents estants situats a la plaça del CAP. Les altres dues potes de la proposta del Carpe Birrem són la gastronomia i la música. Els assistents van poder escoltar bandes de diversos estils (tant locals com d'altres ciutats) mentre degustaven els productes dels food trucks.

Àusias Ballart, de l'empresa organitzadora Esdeveniments 7 Vetes, creu que en els moments de màxima afluència l'espai fins i tot es va quedar petit. Es van vendre 1.500 unitats dels gots personalitzats amb el logotip del Carpe Birrem i es van exhaurir les entrades per a les sessions de maridatge.

Un dels punts forts del festival és la diversitat del seu programa; això fa que un tipus de públic que no se sent atret per una determinada proposta decideixi anar-hi per una altra. "Van venir productors de cervesa de Vilafranca i del Maresme, i ells porten els seus seguidors. Hi haurà gent que haurà vingut per veure el Damià Olivella de Manresa. Fins i tot hi havia algun francès que feia turisme rural per la comarca", diu Ballart.

Tot i que més de la meitat dels assistents eren de Moià, l'organització va comptar molta gent d'altres ciutats properes, com Manresa i Vic. Per això, Ballart destaca l'impacte positiu del festival en el sector de l'hosteleria de Moià.

La primera edició del Carpe Birrem es va fer a Calella (Maresme) i la propera serà a Puigcerdà, del 19 al 21 d'agost.