El primer Carpe Birrem de Moià mou més de 2.000 persones

El festival va oferir durant tres dies una combinació de cervesa artesana, música i gastronomia en 'food trucks'

09.08.2016 | 00:00
El festival de la cervesa artesana va fer petita la plaça del CAP
El festival de la cervesa artesana va fer petita la plaça del CAP

L'estrena del festival itinerant Carpe Birrem a Moià va aplegar segons l'organització més de 2.000 persones entre divendres i diumenge. El pal de paller de la proposta és la cervesa artesana, que es va poder consumir en diferents estants situats a la plaça del CAP. Les altres dues potes de la proposta del Carpe Birrem són la gastronomia i la música. Els assistents van poder escoltar bandes de diversos estils (tant locals com d'altres ciutats) mentre degustaven els productes dels food trucks.
Àusias Ballart, de l'empresa organitzadora Esdeveniments 7 Vetes, creu que en els moments de màxima afluència l'espai fins i tot es va quedar petit. Es van vendre 1.500 unitats dels gots personalitzats amb el logotip del Carpe Birrem i es van exhaurir les entrades per a les sessions de maridatge.
Un dels punts forts del festival és la diversitat del seu programa; això fa que un tipus de públic que no se sent atret per una determinada proposta decideixi anar-hi per una altra. "Van venir productors de cervesa de Vilafranca i del Maresme, i ells porten els seus seguidors. Hi haurà gent que haurà vingut per veure el Damià Olivella de Manresa. Fins i tot hi havia algun francès que feia turisme rural per la comarca", diu Ballart.
Tot i que més de la meitat dels assistents eren de Moià, l'organització va comptar molta gent d'altres ciutats properes, com Manresa i Vic. Per això, Ballart destaca l'impacte positiu del festival en el sector de l'hosteleria de Moià.
La primera edició del Carpe Birrem es va fer a Calella (Maresme) i la propera serà a Puigcerdà, del 19 al 21 d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema