Moià va donar ahir per tancada la setena edició de la festa de la Cabra d'Or, que segueix creixent en el nombre d'assistents i el programa d'activitats. Després de quedar empastifats a la batalla de farina i globus d'aigua del primer dia, els seguidors de la festa van descobrir ahir la segona novetat d'enguany: el ball de bastons dels Guerrers Auris, els valents que ajuden el protagonista de la llegenda a trobar la preuada cabra.

El ball es va representar diversos cops al llarg del dia juntament amb les coreografies dels altres anys: el ball de les Cabretes, el dels Encabronats i el de les Enxirinades i els Trempats. Després del sopar medieval, davant de l'església, el dels Guerrers Auris i altres balls van tancar la festa després de dos dies. El motiu principal que ha empès l'organització de la festa a crear els Guerrers Auris ha estat la necessitat de dotar els adolescents d'un ball propi. Fins ara, els infants ballaven a les Cabretes i els joves eren els encarregats d'escenificar el ball dels Encabronats i el de les Enxirinades i els Trempats. Hi havia adolescents que volien participar, però eren massa grans per ballar amb els petits, i massa petits per fer-ho amb els grans. La solució va ser crear un ball exclusivament per a ells.

Els ballarins d'enguany tenen entre 14 i 15 anys. Quan els van oferir de ballar, molts no s'ho van pensar dues vegades i van dir que sí. Després d'assajar tot el mes de juliol, van poder demostrar ahir el resultat de les hores de pràctica.

La coreografia del ball ha estat obra dels mateixos ballarins i de Berta Prats i Lluís Cascales, que les darreres edicions han estat els encarregats de coordinar tots els balls. Prats explica que els bastons del ball representen les eines rudimentàries que els buscadors de la Cabra d'Or van fer servir fa segles. Aquesta és l'última edició en què Prats i Cascales dirigiran els ballarins.

La festa major segueix

La Cabra d'Or s'ha acabat, però la Festa Major de Moià no s'atura. El gros d'activitats es concentra en el cap de setmana, però n'hi ha fins dimecres. Avui n'hi ha tres de programades. A les 11 del matí, una classe de zumba i una festa de l'escuma a la plaça del CAP. A les 6 de la tarda les Faixes acolliran un campionat social de tennis de taula. A les 10 del vespre tindrà lloc el sopar jove i a continuació tocarà Miquel del Roig.