10 de setembre de 2016

Castellcir captarà aigua d'un pou per evitar la contaminació durant les sequeres

Segons l'alcalde, Eduard Guiteras, l'actuació serà suficient per millorar substancialment l'abastiment d'aigua del municipi

11.09.2016 | 07:01

Castellcir vol millorar el seu sistema d'aigües per tal d'evitar els episodis de contaminació que es produeixen cada any a causa de la sequera. L'Ajuntament intentarà posar-hi remei captant aigua del pou de Santa Coloma.

El Ple del consistori va aprovar el 19 d'agost engegar les dues darreres etapes de les obres que asfaltaran el camí fins a la urbanització de la Penyora, on se situa el pou. L'actuació també preveu ampliar el diàmetre de la canonada que capta l'aigua de 110 a 160 mil·límetres. Segons l'alcalde, Eduard Guiteras, l'actuació serà suficient per millorar substancialment l'abastiment d'aigua del municipi.

"Ampliant el diàmetre de la canonada tindrem una aigua de més bona qualitat", explica Guiteras. "També haurà de passar per l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP), però necessitarà menys tractament que la que agafem ara de la riera de Castellcir".

El projecte està exposat per fer-ne al·legacions. L'Ajuntament preveu que les obres estiguin fetes abans de l'estiu vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema