14 de setembre de 2016

Anna Gabriel serà divendres a Monistrol de Calders per donar suport a la consulta

14.09.2016 | 00:00

La CUP de Monistrol de Calders busca el màxim ressò de la consulta popular d'aquest diumenge, en què demanarà als ciutadans quin partit prefereixen que governi al municipi. La formació anticapitalista organitzarà divendres un acte previ de suport a la votació que tindrà la participació de la diputada Anna Gabriel i diversos alcaldes i regidors cupaires. Es farà a les 12 del migdia a la sala petita del Centre Recreatiu Municipal.
El consistori està dirigit avui dia per CDC i MDI-AM (ERC). Ambdós partits van presentar una moció de censura el 28 de juny que va posar fi al govern de l'alcalde cupaire Ramon Vancells. La formació considera que la moció ha estat una "pèrdua de temps i de recursos" i assegura que aturarà projectes importants com l'entrada en funcionament de la recollida selectiva porta a porta o la millora de la xarxa de col·lectors.
La CUP disposarà de l'assessorament i supervisió de tècnics experts en processos electorals per tal de garantir el rigor de la convocatòria. També hi seran presentas diversos càrrecs electes de la formació a la Catalunya Central i al conjunt del país.
Hi haurà una única mesa electoral a la plaça de davant de l'ajuntament. Hi ha previstes activitats durant tot el dia. Es constituiran cinc torns de meses amb persones voluntàries. El recompte es farà a la mateixa plaça un cop tanquin les urnes a les 8 del vespre. En cas de pluja, la mesa es desplaçarà a la sala petita del Centre Recreatiu Municipal.
Els habitants de Monistrol rebran al llarg de la setmana una butlleta de votació amb un full explicatiu. Com en el procés participatiu del 9 de novembre del 2014 sobre la independència de Catalunya, es votarà acreditant l'empadronament.
La pregunta serà la següent: "quin govern prefereixes per a Monistrol de Calders?" Les opcions seran CUP, PDC-MDI (és a dir, l'antiga CDC i la marca local d'ERC) o altres.
En un comunicat, la CUP critica la "qualitat democràtica" de les persones que encapçalen els dos partits i assegura que la moció "genera molts dubtes i frustració a bona part de la gent de Monistrol". "Només un any després de la constitució del govern, i sense cap argument de pes, no hi havia cap motiu per produir un trasbals a la institució", diu la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema