L'equip de govern de l'Ajuntament de Monistrol de Calders, format per CDC (ara PDC) i MDI-ERC, considera que la consulta que ha convocat per a aquest diumenge la CUP (a l'oposició) per demanar als ciutadans quin govern prefereixen és un acte de partit i no té cap validesa legal. En aquest sentit, les dues formacions -que governen en coalició des del mes de juliol després de la moció de censura que va desbancar la CUP- asseguren que no participaran a la votació i que, independentment del resultat, arribaran fins al final de la legislatura.

L'alcaldessa de Monistrol, la convergent Sílvia Sánchez, apuntava ahir que la consulta "és un acte polític de partit" que "no canviarà res". Sigui quin sigui el resultat de la convocatòria, per a l'alcaldessa, "la realitat no la pot canviar ningú i estarem al govern fins d'aquí a dos anys i mig quan hi haurà eleccions i la gent ja tindrà l'oportunitat d'escollir".

Per a Sánchez, la convocatòria que fa la CUP "no s'aguanta per enlloc i no té cap mena de validesa legal", motiu pel qual ni convergents ni republicans no han fet campanya. "La nostra campanya ja la vam fer i ara toca treballar", conclou. De totes maneres, Sán-chez diu que si la CUP rep un ampli suport "no passarem del tema i em servirà per posar-me el llistó més amunt i treballar fort per superar-lo".

En el mateix sentit, s'ha expressar el regidor de MDI-ERC Enric Vilatersana, que considera que la consulta "és respectable però és un acte de partit que no està dins el marc legal". Per això, diu, continuaran la seva acció de govern fins a final de legislatura independentment del resultat. "En els dos anys i mig que queden intentarem gestionar millor l'Ajuntament perquè vegin que la moció té el seu resultat i treballarem amb seriositat i transparència per a tots els monistrolencs", afegeix.

El Partit Demòcrata Català de Monistrol ha lamentat, a través d'un comunicat, "la confusió que s'ha creat en el poble pel fet que un acte propi d'un partit s'hagi interpretat com un acte de l'Ajuntament de Monistrol de Calders". Tot i així, ha mostrat "el seu respecte a l'acte de la CUP", al qual ha anunciat que no participarà "com òbviament els altres partits no participen en consultes o decidions que realitzem en el nostre partit", assegura.

PDC i MDI-ERC, que ara governen amb dos regidors cadascun, van presentar el juny passat una moció de censura que va fer fora el govern en minoria de Ramon Vancells (CUP), que havia guanyat les eleccions. La CUP ja va anunciar que faria una consulta per valorar el nivell de legitimitat de les diferents alternatives de govern. Aquest diumenge, demanarà als ciutadans qui prefereix que governi a Monistrol.