Si els resultats de la consulta havien de servir per demostrar que bona part dels habitants no accepten l´actual coalició de govern a Monistrol de Calders, la CUP no ho va aconseguir. Tot i que un 80% dels votants van apostar per un govern cupaire, el conjunt de paperetes no van arribar al suport que va obtenir la formació a les eleccions municipals. A l´urna, instal·lada davant de la casa consistorial, hi havia 146 vots a favor que la CUP lideri el govern local. Això representa un 24% menys de paperetes. A les eleccions municipals, la CUP va aconseguir 193 vots.

Tot i l´ampli suport a la consulta, el resultat no s´ajusta al que els mateixos líders esperaven. I és que divendres qui havia estat alcalde de Monistrol de Calders, Ramon Vancells, va dir que els resultats els donarien la raó si «després d´haver estat un any al govern mantenim més o menys els mateixos suports que vam obtenir a les eleccions municipals». De fet, a la consulta hi van participar 183 persones, deu menys que el total de vots que va obtenir al CUP en les eleccions municipals. Val a dir que es tractava d´una consulta ciutadana i el resultat no era vinculant.

En les eleccions municipals, la CUP va obtenir el 33,9% de vots, però aquest diumenge els vots favorables a un govern de la CUP representaven un 25,9%, un percentatge calculat a partir del cens de les darreres eleccions, les generals del mes de juny. La pregunta era: «quin govern vol per a Monistrol de Calders». 146 vots, un 79,7%, van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l'actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d'altres (12,6) i 5 paperetes eren en blanc.

Des que hi va haver la moció de censura, el 9 de juliol, es va especular amb la divisió ciutadana que creava el pacte entre CDC MDI-ERC, i que La consulta de la CUP no desautoritza la coalició que els va relegar a l´oposicióva situar la CUP a l´oposició un any després que hagués assumit les regnes de l´executiu local. Ahir, però, tot va transcórrer en un ambient festiu. Al migdia, fins i tot, hi va haver una actuació musical i a la tarda activitats per a infants. Com que la CUP no va poder disposar del cens electoral per fer la consulta, els votants havien de demostrar amb el DNI que eren habitants del municipi.