La CUP de Monistrol creu que el resultat de la consulta prova «que mantenim el suport»

La formació es planteja demanar la dimissió de l'alcaldessa en el proper ple municipal

19.09.2016 | 17:34

La CUP de Monistrol de Calders fa una lectura «extremadament positiva» dels resultats de la consulta de diumenge on es demanava als veïns quin govern preferien, tot i obtenir el 24% menys de vots que a les eleccions municipals. Segons l´exalcalde de Monistrol, Ramon Vancells, els resultats «han superat totes les nostres expectatives» i «són una prova clara que hem mantingut el suport». Per aquest motiu, considera que la votació «referma la idea que l´actual govern no és legítim» i es plantegen demanar la dimissió de l´alcaldessa en el proper ple municipal.

La CUP va obtenir prop del 80% de vots emesos, un total de 146, que suposen 47 sufragis menys que en les eleccions municipals de l´any passat, quan en va sumar 193. Per Vancells, els resultats de la consulta no són comparables als d´unes eleccions convencionals perquè «no hi havia una convocatòria electoral» i, a més, «la votació es va haver d´organitzar en precari, com el 9N, i sense la força de la institució darrere que demana un plus d´implicació i compromís dels votants», que havien d´acreditar el seu empadronament la municipi.

La consulta celebrada diumenge va comptar amb la participació de 183 persones (32%), que van respondre a la pregunta: «quin govern prefereixes per a Monistrol de Calders?». 146 vots (un 79.7%) van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l´actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d´altres (12,6%) i 5 paperetes eren en blanc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema