19 de setembre de 2016

La CUP de Monistrol creu que el resultat de la consulta prova «que mantenim el suport»

La formació es planteja demanar la dimissió de l'alcaldessa en el proper ple municipal

19.09.2016 | 17:34

La CUP de Monistrol de Calders fa una lectura «extremadament positiva» dels resultats de la consulta de diumenge on es demanava als veïns quin govern preferien, tot i obtenir el 24% menys de vots que a les eleccions municipals. Segons l´exalcalde de Monistrol, Ramon Vancells, els resultats «han superat totes les nostres expectatives» i «són una prova clara que hem mantingut el suport». Per aquest motiu, considera que la votació «referma la idea que l´actual govern no és legítim» i es plantegen demanar la dimissió de l´alcaldessa en el proper ple municipal.

La CUP va obtenir prop del 80% de vots emesos, un total de 146, que suposen 47 sufragis menys que en les eleccions municipals de l´any passat, quan en va sumar 193. Per Vancells, els resultats de la consulta no són comparables als d´unes eleccions convencionals perquè «no hi havia una convocatòria electoral» i, a més, «la votació es va haver d´organitzar en precari, com el 9N, i sense la força de la institució darrere que demana un plus d´implicació i compromís dels votants», que havien d´acreditar el seu empadronament la municipi.

La consulta celebrada diumenge va comptar amb la participació de 183 persones (32%), que van respondre a la pregunta: «quin govern prefereixes per a Monistrol de Calders?». 146 vots (un 79.7%) van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l´actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d´altres (12,6%) i 5 paperetes eren en blanc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema