La CUP de Monistrol de Calders fa una lectura "extremadament positiva" dels resultats de la consulta de diumenge en què es demanava als veïns quin govern preferien, tot i obtenir el 24% menys de vots que a les eleccions municipals. Segons l'exalcalde de Monistrol, Ramon Vancells, els resultats "han superat totes les nostres expectatives" i "són una prova clara que hem mantingut el suport". Per aquest motiu, considera que la votació "referma la idea que l'actual govern no és legítim" i es plantegen demanar la dimissió de l'alcaldessa en el proper ple municipal.

La CUP va obtenir prop del 80% de vots emesos, un total de 146, que suposen 47 sufragis menys que en les eleccions municipals de l'any passat, quan en va sumar 193. Per a Vancells, els resultats de la consulta no són comparables als d'unes eleccions convencionals perquè "no hi havia una convocatòria electoral" i, a més, "la votació es va haver d'organitzar en precari, com el 9-N, i sense la força de la institució darrere que demana un plus d'implicació i compromís dels votants", que havien d'acreditar el seu empadronament al municipi.

La consulta celebrada diumenge va tenir la participació de 183 persones (32%), que van respondre la pregunta: "quin govern prefereixes per a Monistrol de Calders?". 146 vots (79.7%) van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l'actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d'altres (12,6%) i 5 paperetes eren en blanc.

Segons Vancells, aquest resultats "refermen la nostra idea que aquest govern no es legítim i ha estat construït a través d'una maniobra il·legítima perquè no hi havia una altra manera d'accedir al govern". A partir d'ara, la CUP pretén asseure's amb la coalició de govern "per intentar forçar-los que entenguin la situació". Per a Vancells, "l'alcaldessa hauria de dimitir perquè no ha escoltat la veu de la gent i ha obstaculitzat la consulta" i assegura que "si no es recondueix la situació no ens quedarà alternativa i no col·laborarem, serem proactius des del carrer i farem feina paral·lela, amb el grups que tenim, sense participar directament des de la institució".