20 de setembre de 2016

La CUP es planteja demanar la dimissió de l'alcaldessa de Monistrol de Calders

La formació considera que amb la consulta ha mantingut el suport dels veïns de la població

20.09.2016 | 11:21
Vancells, divendres passat

La CUP de Monistrol de Calders fa una lectura "extremadament positiva" dels resultats de la consulta de diumenge en què es demanava als veïns quin govern preferien, tot i obtenir el 24% menys de vots que a les eleccions municipals. Segons l'exalcalde de Monistrol, Ramon Vancells, els resultats "han superat totes les nostres expectatives" i "són una prova clara que hem mantingut el suport". Per aquest motiu, considera que la votació "referma la idea que l'actual govern no és legítim" i es plantegen demanar la dimissió de l'alcaldessa en el proper ple municipal.

La CUP va obtenir prop del 80% de vots emesos, un total de 146, que suposen 47 sufragis menys que en les eleccions municipals de l'any passat, quan en va sumar 193. Per a Vancells, els resultats de la consulta no són comparables als d'unes eleccions convencionals perquè "no hi havia una convocatòria electoral" i, a més, "la votació es va haver d'organitzar en precari, com el 9-N, i sense la força de la institució darrere que demana un plus d'implicació i compromís dels votants", que havien d'acreditar el seu empadronament al municipi.
La consulta celebrada diumenge va tenir la participació de 183 persones (32%), que van respondre la pregunta: "quin govern prefereixes per a Monistrol de Calders?". 146 vots (79.7%) van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l'actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d'altres (12,6%) i 5 paperetes eren en blanc.

Segons Vancells, aquest resultats "refermen la nostra idea que aquest govern no es legítim i ha estat construït a través d'una maniobra il·legítima perquè no hi havia una altra manera d'accedir al govern". A partir d'ara, la CUP pretén asseure's amb la coalició de govern "per intentar forçar-los que entenguin la situació". Per a Vancells, "l'alcaldessa hauria de dimitir perquè no ha escoltat la veu de la gent i ha obstaculitzat la consulta" i assegura que "si no es recondueix la situació no ens quedarà alternativa i no col·laborarem, serem proactius des del carrer i farem feina paral·lela, amb el grups que tenim, sense participar directament des de la institució".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema