La pastora francesa Marlene Lefebre va pujar al primer lloc del podi en el concurs de gossos d'atura que el cap de setmana s'ha celebrat a Castellterçol. El certamen va aplegar al municipi Moianès centenars de persones que no va voler perdre's un any més les evolucions dels gossos d´atura guiats pels seus pastors que, amb major o menor diligència, una i altra vegada aconseguien de fer-los fer allò que els ordenaven en cada prova.

Enguany hi han pres part 13 pastors vinguts de Catalunya, del País Basc, de Navarra i de la Catalunya Nord. En una primera fase, el concurs va consistir en fer passar el gos per unes banderoles fins arribar al ramat d´ovelles, conduir-les dins d´un cercle ja marcat, fer les passat per un tancat i després, en ziga-zaga, passar per entre unes bales de palla.

Acabades les primeres proves es van seleccionar els cinc pastors que van aconseguir millor puntuació. A la segona prova es tractava de portar el ramat a dins d´un tancat i després fer-lo sortir. En Acabar totes les proves van quedar classificats en primer lloc Marlene Lefebre de França, en segon lloc Hilario Novillo de Santpedor, i com a tercer Juli Bayot, de Castelló. Amb l´entrega dels trofeus i obsequis a tots els pastors participants es va cloure la jornada.