Ha costat sis anys, però finalment la perillosa reixa de desguàs situada a la carretera 141c, en terme de Moià, ha estat reposada. Una restitució que s'ha fet realitat just poques setmanes després que Regió7 denunciés públicament (vegeu edició de l'1 de setembre) el que havia esdevingut una situació de deixadesa crònica i que, segons el servei de Carreteres de la Generalitat, hauria materialitzat el propietari de la finca, atenent els requeriments que se li havien fet en els darrers anys.

El desguàs en qüestió està situat en un accés localitzat al tram quilomètric 31 de la nacional 141c, al terme municipal de Moià i en el camí a Collsuspina, i feia sis anys que no tenia una part de la reixa.

Tal com ja va informar aquest diari, el servei de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, que és qui té competències per actuar en la via interurbana, havia requerit al propietari de la finca que ho arreglés en dues ocasions. Finalment, aquest va accedir a fer-ho i l'any 2013 va demanar l'autorització per reposar la reixa del clavegueram. La Generalitat l'hi va concedir, però el termini d'un any va expirar sense que el propietari hi posés remei.

Al cap d'un temps, el propietari va tornar a demanar permís per intervenir. Se li va concedir el 30 de novembre del 2015. A partir d'aquest dia tornava a tenir 12 mesos per posar fil a l'agulla. Precisament, poc abans que expirés aquest termini, i després de sis anys, s'ha resolt el problema. Quan, a principi de mes, aquest diari es va posar en contacte amb el servei de Carreteres de la Generalitat, fonts d'aquest departament van expressar que encara confiaven que s'arreglés en el termini previst, però avisaven que si no era així obririen un expedient sancionador, que finalment no ha calgut.

A la Policia Local no li constava que hi hagi hagut cap accident de trànsit pel mal estat d'aquest tram de la via, conegut com a trencant de Parès, però alhora advertia que la situació en què es trobava durant tots aquests anys, sense una part de la reixa, convertia aquest punt en perillós i que, per tant, convenia posar-hi solució. De manera provisional, la policia havia col·locat uns cons per avisar els conductors del perill que suposava el sot de mig metre mentre va quedar el desguàs sense coberta.