Descomptes en allotjaments, restaurants, comerços i museus, i una àmplia oferta d'activitats amb recreacions històriques incloses. És el programa de la campanya Moianès 42, que el Consorci del Moianès ha dissenyat per primer cop des que es va crear la comarca (la número 42) ara fa un any i mig, i que es concentrarà durant el cap de setmana.

L'objectiu és promoure el territori de cara a l'exterior, ara que té entitat pròpia, i mostrar els diversos recursos que pot oferir en els àmbits gastronòmic, cultural, turístic, de la natura i esportiu. En aquesta primera experiència, que el Consorci voldria que tingués continuïtat un cop l'any per mitjà del Consell Comarcal del Moianès (ara pràcticament inoperatiu), s'hi han implicat més de cent establiments, entre hotels, càmpings, hostals, cases de turisme rural, restaurants, comerços i museus.

Entre tots, i durant tot el cap de setmana, han preparat més de cent ofertes, amb avantatges i descomptes en allotjaments, àpats, compres, entrades o activitats. I com que es tracta de promoure la comarca número 42, aquestes ofertes tindran com a punt de partida el 4 i el 2, amb diverses propostes que es poden consultar a la web www.moianesmes.cat. Per exemple, l'allotjament de 4 nits a preu de dues, l'oferta de 4 menús amb un 20 % de descompte, dues entrades gratuïtes per a cada grup de quatre adults, o descomptes del 4,2 % per compres superiors als 42 euros, entre moltes d'altres.

Demà, fira i activitats a Moià

Més enllà de les ofertes del cap de setmana, la campanya també portarà demà un dia complet d'activitats, que en aquest cas es concentraran a Moià.

Ja se'n va fer un avançament ahir al vespre, en què hi havia prevista una xerrada sobre el clima del Moianès amb el meteoròleg Eloi Cordomí, i avui a les 8 hi ha programat un concert amb Cosmos Quartet a l'Auditori de Sant Josep. Tanmateix, els actes es concentraran demà a l'entorn de la plaça Major i del parc. Durant el matí, a la plaça hi haurà un mercat de parades de productes del Moianès i d'entitats, on es faran tastos i tallers i una ballada de gegants. El parc serà l'escenari, tot el dia, de recreacions històriques vinculades amb el 1714, i s'hi faran esports d'aventura. Hi haurà un fi de festa amb The Messengers i una degustació de tapes.