L'Ajuntament de Monistrol de Calders ja té la resposta al requeriment que va fer a l'empresa responsable de l'enderroc de l'antiga colònia Clarassó -i per extensió a la propietat- perquè justifiqués la modificació "substancial" del projecte inicial. Un cop s'hagi revisat la documentació presentada, si la descontaminació s'ha fet correctament, a final d'octubre o novembre es podria iniciar la recuperació paisatgística de la zona, que ha d'anar a càrrec de la propietat.

Segons va explicar ahir l'alcaldessa de Monistrol, Sílvia Sánchez, els tècnics municipals estan acabant d'examinar la documentació del requeriment que van rebre a final de setembre per part de l'empresa i, en els propers dies, està previst que la facin arribar a l'Agència Catalana de Residus "perquè ens doni el vistiplau" i validi que la descontaminació de la zona s'ha fet correctament. En aquest sentit, Sánchez es mostra confiada que "entre l'octubre i el novembre es reforesti la zona i puguem tenir el tema tancat".

L'actual govern de Ajuntament de Monistrol de Calders (CDC i MDI) va ratificar el mes de juliol el requeriment que ja havia fet efectiu el de la CUP abans de la moció de censura. D'aquesta manera, el consistori es mostrava disconforme amb la intervenció feta a l'antic complex industrial i volia aclarir, entre altres coses, on ha anat a parar part del material de l'enderroc.

En aquest sentit, l'Ajuntament discrepava de com s'havia materialitzat l'enderroc per com s'ha deixat el terreny (el projecte original preveia que quedés una superfície d'entre 1 i 2 hectàrees restaurades amb terra vegetal i arbres autòctons que no s'ha fet).

D'altra banda, també es qüestionava on ha anat a parar part del material que es calculava que havia de sortir de l'enderroc, i que, segons el projecte, hauria d'haver estat retirat. Ara, la documentació presentada per l'empresa que justifica els canvis respecte del projecte inicial haurà d'aclarir tots aquests interrogants.