el Consorci del Moianès ha atès en els primers nou mesos de l'any un total de 17.053 visites, fet que suposa un augment del 25,71% respecte les visites rebudes durant tot l´any 2015, segons dades facilitades per aquest ens. Després de l´Oficina de Turisme, que ha atès 7.182 visites, les àrees que han atès més usuaris han estat la de Formació, la d´Ocupació i la d´Habitatge, seguida per la de dinamització turística i comercial. Aquestes visites són d´usuaris particulars, empreses o entitats que han fet ús d´alguns dels serveis de l´entitat.

El Servei d´Ocupació del Moianès ha atès a 1.869 persones, 383 de les quals per primera vegada. Durant aquest període, el SOM ha gestionat un total de 200 ofertes de feina i des dels diferents serveis del Consorci s´han detectat un total de 151 insercions laborals (per compte aliè o autoocupació). D´entre els diferents projectes d´aquesta àrea cal destacar la realització del FEM Ocupació per a joves, que ha format a 20 joves i i aconseguit 5 contractes o el programa Joves per l´ocupació, amb 13 alumnes, 2 dels quals estan en període de pràctiques i 3 han obtingut feina. També cal destacarel programa Treball i Formació, per a persones en situació d´atur majors de 45 anys. En aquest cas es van formar a 10 persones, que van treballar durant 6 mesos i posteriorment s´han aconseguit 8 insercions laborals.

En l´àmbit educatiu, s´han realitzat 93 cursos, amb 1.151 alumnes i fins al desembre n´hi ha 59 més de programats. En el cas dels cursos per preparar les proves d´accés a cicles formatius, s´ha format a 15 alumnes pel CFGM, a 19 pel CFGS i a 27 pel CFGM d´Atenció a les persones en situació de dependència. Actualment també estan cursant aquest mateix cicle 21 alumnes més. També cal destacar la participació de 67 alumnes a la 3a Universitat d´Estiu del Moianès.

En l´àrea d´emprenedors i empreses s´han assessorat a 96 empreses ja existents i a 64 nous projectes empresarials, que s´han materialitzat en 12 noves empreses. També s´han concedit subvencions per un valor de 141.632 euros.

L´Oficina local d´habitatge del Moianès ha atès 727 persones, ha gestionat la concessió de 53 ajuts de lloguer per un valor de 83.563,56€ i ha tramitat 74 cèdules d´habitabilitat.

Dins l´àmbit de Dinamització Comunitària cal destacar la creació del servei Edu Moianès el novembre del 2015 a 7 poblacions del Moianès, i que va atendre 120 alumnes. Actualment aquest servei atén a 76 alumnes. També s´han programat activitats als casals de la gent gran, on han participat 120 persones i activitats per a dones, amb 51 assistents.

Dins l´Àrea de Dinamització turística i comercial s´ha organitzat la fira Moianès 42, s´ha actualitzat el catàleg Tasta´m (80 empreses), s´ha ofert formació específica pel sector comercial i s´ha gestionat l´oficina de turisme i els llocs visitables de l´Ecomuseu, amb un total de 7.182 visites. Aquesta àrea també ha participat en diferents fires, ha gestionat el distintiu de Qualitat Turística Sicted per a 11 empreses i ha creat el nou web de turisme www.moianesmes.cat, que fins el setembre ha rebut 13.740 visites.