El bisbat de Vic ha començat aquesta setmana les obres de restauració del conjunt monàstic de Santa Maria de l´Estany. El projecte d´intervenció, que ha tingut el control i seguiment per part de la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat i dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, se centrarà en tres grans objectius: la restauració de la coberta del sobreclaustre, la restauració integral de la columnata romànica del claustre, i la creació d´una escala interior que permeti la comunicació directa entre el museu i el sobreclaustre.

Les obres, dirigides per l´arquitecta Meritxell Inaraja, es realitzen en compliment del programa de l´1% cultural que la Generalitat de Catalunya aplica en les obres de grans infraestructures civils. L´inversió total serà de 300.000 euros.

El projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, i obligarà a tancar les visites al claustre i el museu. L´accés a l´església romànica, no obstant, no es veurà afectat. Es preveu la seva reobertura a partir del mes de març de 2017.