El BCN Drone Center, el complex de vol de drons ubicat al Moianès, es convertirà en una instal.lació de referència per a noves empreses que s'estan generant sota el paraigua i el suport econòmic de l'Agència Espacial Europea. La presentació de l'acord s'ha fet aquest dijous amb la presència de la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté; el secretari general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró; el secretari general d'Ocupació, Xavier Gibert; el director general del Centre d´Incubació de l´Agència Espacial Europea, Bruno Naulais; i el president de BCN Drone Center, Jordi Santacana.

En concret, aquest organisme està incubant (que és com es denomina tècnicament aquest procés d'impuls i acompanyament) unes 400 iniciatives emergents (start-up), directament relacionades amb el desenvolupament i aprofitament de tecnologies de l´espai, de les quals aproximadament una trentena ho fan amb propostes relacionades amb aquestes aeronaus no tripulades.

Gràcies a un acord a tres bandes (la tercera pota és la Generalitat) aquestes empreses auspiciades per l'Agència Espacial Europea disposaran d'estades d'una setmana grauïtes a les instal.lacions moianeses per posar a prova i seguir desenvolupant els seus prototips. D'aquesta manera, les companyies que estan promovent els nous projectes tindran un camp de proves de primera categoria, únic al sud d'Europa -que entre altres virtuts disposa d'un espai aeri propi i segregat de 2.500 hectàrees-, mentre que el centre ubicat a Moià disposarà d´una plataforma de difusió i relació amb potencials clients del món del treball amb drons.