El Partit Demòcrata Català (PDeCAT) ha escollit la seva primera executiva local. Una junta de consens que està presidida per Àlex Mur i que es completa amb Esteve Padrós en el càrrec de vicepresident; Rosa Ponsa, Adrià Conde, Josep Viladrich i les regidores Rosalia Membrive i Montserrat Girbau, que és la secretària de l'agrupació local.

Els integrants d'aquesta primera executiva destaquen que, «a Moià, el Partit Demòcrata neix amb força social i renovació. D'aquesta manera està decidit a fer i ser un nou projecte sòlid, ambiciós i en positiu al servei dels moianesos, amb la ferma voluntat de bastir-lo dialogant amb els vilatans de Moià, les entitats culturals i socials, altres formacions polítiques, les associacions, les empreses i els autònoms de la vila». L'elecció forma part de procés progressiu d'implantació que està fent la nova formació amb la creació de les executives locals, com per exemple ja va fer anteriorment en poblacions com Sant Joan o Sant Fruitós.

La nova direcció a Moià destaca que «el Partit Demòcrata és una força política que està integrada per nous lideratges a tots els nivells, amb un nou projecte polític social-liberal, independentista, amb valors nacionalistes i republicans, amb un fort component territorial i municipalista, amb un funcionament i una elecció de càrrecs absolutament democràtica; a més de la implementació dels màxims estàndards de transparència i de dotar-se d'organismes democràtics de control i rendiment de comptes».