L'Institut Català de la Salut ha maniobrat per poder cobrir parcialment la baixa de l'única pediatra que visita de dilluns a divendres, al centre d'assistència primària (CAP) de Moià, malgrat les dificultats amb què topa el departament actualment per trobar professionals disposats a treballar en aquestes àrees.

Segons ha explicat Anna Forcada, responsable d'Atenció Primària de l'ICS al Bages, Berguedà i Moianès, el que s'ha fet és disposar una cobertura temporal d'aquesta professional -que va haver d'agafar la baixa a final de gener- mitjançant tres metges que s'alternaran les jornades (en alguns casos ja hi han començat a treballar) i que a partir de la setmana vinent garantiran que quedin coberts quatre dies.

Un dels dies de la setmana queda assistit amb el pediatre que té plaça a Castellterçol i que ja visita habitualment a Moià els dimarts a la tarda. Una altra jornada es cobrirà desplaçant al CAP moianès el pediatre que visita a Artés. Un tercer dia de la setmana hi anirà una metgessa de família que fins ara estava cobrint una reducció de jornada i ara estarà suplint parcialment aquesta absència.

Forcada ha concretat que «és una doctora de família amb experiència en pediatria» i subratlla que «en molt països l'atenció pediàtrica és fins als 7 anys, i a partir d'aquesta edat la fa el metge de família». A més a més, la responsable d'Atenció Primària de l'ICS ha explicat que es completarà la cobertura amb la incorporació d'una doctora que donarà suport a tota la regió, i que un dels dies exercirà al CAP de Moià. Forcada ha explicat que a aquest reforç s'hi adrecen sobretot els casos de nens amb malalties que ofereixin alguna complexitat i les revisions d'infants per sota de dos anys, que són les més especialitzades.

En concret, dilluns a la tarda hi haurà dos metges per a pediatria, l'un per atendre urgències i l'altre per a revisions programades. Dimarts hi haurà una doctora al matí, i a la tarda el pediatre que habitualment visita a Castellterçol. Dimecres i dijous també hi haurà un professional al matí. A més, divendres vinent s'ha previst un reforç puntual per poder atendre revisions que s'han endarrerit les cinc darreres setmanes.