L´Ajuntament de Moià dóna suport al manifest de la plataforma A contracorrent

28.04.2017 | 16:25
Acte de presentació de la plataforma A contracorrent, el març passat

El consistori afirma que estan buscant "respostes integrals" a la problemàtica del riu

L´Ajuntament de Moià s´ha adherit a les demandes que expressen en el seu manifest la coordinadora A contracorrent, que es va presentar ara fa un mes per reivindicar la millora ambiental del riu Calders (que passa pel Moianès i el Bages) i els seus afluents.
Mitjançant un comunicat, el consistori moianès expressa que la preservació de l'entorn mediambiental «ha estat sempre una de les preocupacions de l'acció de govern de l'Ajuntament de Moià en els darrers 6 anys», i que en aquest àmbit, la recuperació de la salut de la riera de la Tosca i el riu Calders «ha estat i és la principal prioritat».

Per això,afirmen l´Ajuntament de Moià «celebrem la creació del grup ecologista A contracorrent», en defensa de la conca del riu Calders, «i ens sumem a tots i cadascun dels punts del seu manifest».

En aquest sentit, el consistori moianès expressa que «lamentablement, la problemàtica ecològica de la conca del riu Calders ve de lluny i no té una solució immediata», i que «com assenyala textualment el manifest de A contracorrent, les limitacions i insuficiències de la depuradora de Moià per tractar totes les aigües industrials que hi arriben tenen part important de la responsabilitat, però no són, ni de bon tros, l'únic origen del problema».

En aquesta línia, l´Ajuntament assegura que «estem buscant respostes integrals a la problemàtica, sempre dins del nostre àmbit competencial. En els darrers mesos hem intensificat la cerca de solucions conjuntament amb la resta d´administracions competents incrementant les actuacions dirigides a combatre la contaminació ambiental per aigües residuals».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema