Coincidint amb l'inici del curs escolar, el proper mes de setembre la comarca del Moianès disposarà d'una millor connexió en transport públic amb les ciutats de Manresa i Vic, especialment a primera hora del matí, per garantir les arribades als centres educatius i sanitaris. Aquestes mesures que implementarà el departament de Territori i Sostenibilitat, per a les quals invertirà uns 160.000 euros, són fruit de l'estudi de millora del transport públic a la comarca que s'ha elaborat el darrer any i que ahir al matí es va lliurar als representants municipals al Consell Comarcal del Moianès.

D'aquesta manera, el servei actual entre Manresa, Moià i Vic es redefineix amb la divisió del cor-redor en dos trams independents: la línia que uneix Castellterçol amb Vic, passant per Moià, i la que connecta Castellterçol amb Manresa a través de la capital del Moianès. La nova configuració transformarà Moià en un punt d'intercanvi dels diferents serveis que s'oferiran a la comarca.

Amb la modificació del servei, els dies feiners, de dilluns a divendres, s'oferiran 6 expedicions per sentit al llarg del dia, tres de les quals seran directes entre Castellterçol i Vic. Així, es garanteix a estudiants i treballadors les arribades a la capital d'Osona abans de les 8 i les 9 del matí . També es millora l'oferta de dissabtes, diumenges i festius amb 4 expedicions per sentit al llarg del dia. Quant a la línia Castellterçol-Moià-Manresa, els dies feiners s'afegeixen tres expedicions amb tres noves sortides des de Manresa, i es millorarà l'oferta en dissabtes amb tres expedicions per sentit al llarg del dia.

Segons el director general de transport i mobilitat, Pere Padrosa, aquestes mesures permetran «racionalitzar la xarxa de transport públic i optimitzar els recursos» en una comarca on s'han detectat «certes mancances».