«El gos necessita que la persona estigui per ell sense presses»

Maria López és educadora canina i ha dut a terme diversos seminaris

22.07.2017 | 17:32
Maria López, educadora canina

Maria López és educadora canina i ha dut a terme diversos seminaris relacionats amb el món del gos. Ha participat, de forma voluntària, en les tres edicions del Dog Camp Júnior, uns campaments per a nens i gossos.

Com viu el gos el fet de canviar d´entorn durant una setmana?

Quan es treu el gos del seu entorn habitual, les seves pors s´agreugen. Passa el mateix que quan a una persona la treuen de la seva zona de confort. Aleshores, els nens han de ser un referent de calma.

Què necessita un gos?

A part de beure, menjar i una llar, que la persona li dediqui temps. Anar a fer un passeig, però un passeig per a ell. Si es vol parar a olorar unes plantes, que les olori. Si vol córrer, que corri. Però, normalment, el traiem de pressa i corrents.

Els nens tenen una simpatia natural pels animals?

I tant. Un exemple: vaig ser al Marroc, on, per als adults, el gos és un animal impur, i quan caminàvem pel carrer amb els gossos, els nens s´acostaven i tenien curiositat. Però a mesura que es facin grans, la cultura potser farà que els acabin rebutjant.

Què aporten els gossos a les persones?

Desperten emocions que no despertem els humans. Faig teràpia en una escola de nens amb discapacitats. Vam posar un gos de raça terranova al llit d´una nena que dorm durant 24 hores seguides i es manté desperta les 24 hores següents. La nena, que feia poc que s´havia posat a dormir, es va despertar.

Créixer al costat d´un gos fa que els infants desenvolupin més ràpid l´instint de cuidar els altres?

Quan un nen creix amb un gos, el nivell d´empatia se sol desenvolupar de pressa. Si l´animal es posa malalt o va coix, l´infant es preocupa per ell. De fet, els pares haurien d´inculcar als fills que s´han de fer càrrec del seu gos, sempre tenint en compte l´edat dels nens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema