Castellterçol ha celebrat aquest dimarts al vespre els actes del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba, el primer president de la Mancomunitat de Catalunya, nascut en aquesta població de la comarca del Moianès.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat de diversos Consellers, la Presidenta de la Diputació, Carme Conesa, i autoritats locals i comarcals, han assistit a les celebracions que s'han fet al centre del poble, enmig d'una gran assistència de públic. Entre els assistents a l'acte hi havia l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Puigdemont ha estat rebut amb forts aplaudiments i crits de "President". També s'han pogut escoltar crits d'"Independència" per part de la molta gent que ha volgut ser a la commemoració de la mort de Prat de la Riba.

Carles Puigdemont i la resta d'autoritats han presenciat atentament des del balcó del consistori moianès el ball del Ciri, la dansa tradicional de la localitat.

Posteriorment, en els parlaments, el President Puigdemont ha afirmat que "la Catalunya del futur té unes ganes enormes de viure". L'alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos, ha revelat que la casa Prat de la Riba de la població serà col·legi electoral el proper 1 d'octubre.

Després dels parlaments, un concert de Roger Mas i les portes obertes per visitar la Sala Prat de la Riba de l'Ajuntament han clausurat els actes del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba.