Entitats, partits polítics i institucions del Moianès han retut homenatge, aquest dilluns al migdia, a Rafael Casanova, fill insigne de la vila de Moià. El monument que hi ha a la plaça de l'Hospital ha acollit la tradicional ofrena floral, l'acte central de la Diada a la vila natal de Casanova. L'homenatge, que ha comptat amb representats dels diferents pobles del Moianès, ha estat presidit pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, que ha fet l'ofrena en nom del govern català.

Mundó ha destacat la rellevància d'aquesta Diada, «a menys de 20 dies que els ciutadans de Catalunya estem cridats a les urnes per decidir si volem continuar sent una Comunitat Autònoma del regne d'Espanya o volem ser una República». Això, ha dit, «no ens ho regalarà ningú». Per aquest motiu, ha fet una crida a la mobilització, no només a la manifestació de Barcelona sinó «cada dia fins a l'1 d'octubre per assegurar que ningú, sigui per votar que si o per votar que no, es queda a casa». En la mateixa línia, ha afegit que «el conjunt dels ciutadans tenim el deure patriòtic de mobilitzar-nos fins a guanyar».

Per la seva banda, l'alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, ha posat en relleu que «després de sis anys de mobilitzacions, per fi, tenim un horitzó clar, que és l'1 d'octubre». Guiteras també ha cridat a la mobilització i ha demanat als veïns el Moianès «mantenir la mateixa il·lusió que vam tenir per aconseguir ser comarca amb treball, sacrifici, generositat, respecte, integració i mota il·lusió».

L'ofrena floral, que ha comptat amb la música de l'Orquestra de Collsuspina i l'actuació dels Falcons de Castellcir i els Gegants de Moià, ha acabat amb el Cant dels Segadors i crits d'independència.