El cansalader-xarcuter Agustí Vives, de la cansaladeria Cal Vives de Moià, ha estat reconegut amb el primer premi a la botifarra d´ou més innovadora. Ha estat en el marc de la tercera edició del Concurs Nacional de Botifarra d´Ou Artesana, que s'ha celebrat a Barcelona aquest dimecres al vespre. Vives, que era el primer cop que participava al certamen, va presentar una botifarra d´ou amb carxofes i llardons.

El concurs consta de dues categories, la que valora i premia la millor botifarra d´ou tradicional, i la que guardona les innovadores. En aquesta segona categoria, Agustí Vives va presentar la que va ser considerada la millor botifarra entre més d´una trentena de participants. El xarcuter del Moianès ha explicat a Regió7 que, habitualment, quan s´acosta el Dijous Llarder «a la botiga ja oferim varietats innovadores de botifarra d´ou. N´havíem fet en alguna ocasió la de carxofes, i pel concurs, la vàrem tunejar: hi vam afegir els llardons». Vives, que estava «convençut» de la qualitat de la botifarra d´ou que presentava, assegura que, tot i això, «no m´esperava pas guanyar. Hi havia cansaladers molt potents». També ha destacat que la proposta presentada i guanyadora "busca l'equilibri entre els productes emprats intentant fer visible al paladar el que dóna nom al Dijous Llarder, que dóna inici al carnestoltes, combinat amb una hortalissa de temporada com la carxofa".

El guanyador de la categoria tradicional ha estat Josep Maria Saborit Pratdesaba, de Carnisseria-Xarcuteria Saborit de Calldetenes, que ha presentat una botifarra "feta amb molta passió i sacrifici, que segueix la recepta tradicional familiar i que incorpora productes de màxima qualitat, com a carn de porc molt fresca i ous de gallines felices de producció pròpia".

El premi el convoca que en el preàmbul del Carnestoltes, la Fundació Oficis de la Carn, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters.