Una colla d´actes lúdics, culturals i gastronòmics van emplenar el cap de setmana de Monistrol de Calders amb motiu de la celebració de la Festa Major d'Hivern. Tot i que ja es van celebrar actes el divendres i dissabte amb la rua el Carnestoltes, una xocolatada i ball, els actes més rellevants van tenir lloc aquest diumenge.

Des de primera hora es va poder degustar un esmorzar de pagès, i durant tot el matí al carrer de la Vinya es van poder recórrer les paradetes d´artesania i alimentació que s'hi van instal.lar. A les 11 es va celebrar el tomb monistrolenc amb el Tum Tum Papes, i ja al migdia mossèn Joan Vila Costa va beneïr els animals aplegats en el camp de futbol.

Acabat l´espectacle eqüestre en el mateix camp de futbol, va tenir lloc un dels actes més esperats, populars i divertits com es el joc de les botifarres, en el qual van prendre part diversos genets que, muntats a cavall i a galop, havien d´agafar un pa o una botifarra de les que penjaven en el recorregut. Amb el dinar de germanor i el ball de tarda es van donar per acabats els actes festius programats enguany.