El nou Swift Sport millora substancialment en tots els aspectes en relació amb el model anterior. El motor és més potent, té millor equipament de sèrie, incorpora una nova caixa de 6 velocitats, aporta major distància entre eixos i les llantes de 17 polzades ara són més lleugeres. Aquests són alguns dels aspectes més destacables del nou DNI del Swift Sport.

El nou Swift Sport mesura 3,89 metres (12 cm més que el seu predecessor i 4 cm més que el model Swift normal) a causa dels nous para-xocs davanters i del darrere que porta i que transmeten una presència molt més forta. No obstant això, sent tan compacte com el model anterior, el nou Swift Sport ofereix una experiència de conducció magnífica i el conductor tindrà una sensació de conducció àgil fins i tot en els carrers estrets de la ciutat. Una rodada més ampla i la curta distància entre eixos, combinada amb una suspensió del darrere especialment dissenyada per a ell, proporcionen una experiència de conducció més compacta i directa.

Ara el Swift Sport té 1.695 mm d´amplada i 1.510 mm d´alçada, i la distància entre eixos és de 2.430 mm. El maleter té una capacitat de 211 litres i, plegant el seient del darrere, el volum s´amplia a 892 litres.

El model anterior ja era entre els millors de la seva classe pel seu maneig directe i el seu comportament als revolts. Això va permetre als enginyers de Suzuki centrar-se en un treball més detallat per optimitzar encara més les característiques de conducció. Estabilitat direccional millorada de l´eix de torsió, coixi-nets més grans i un braç de la suspensió del darrere més potent garanteixen la millor estabilitat possible en altes velocitats i proporciona una experiència més esportiva.

El 15% de millora en l´índex de rigidesa al darrere i el 30% en la davantera comparat amb el Swift normal millora la conducció i redueix la inclinació als revolts en el 15%. La suspensió davantera (disseny McPherson) i la direcció van ser modificades per millorar la resposta als canvis en direcció i estabilitat en els revolts, també s´han ajustat molles addicionals a les suspensions davanteres. Llantes d´aliatge de 17 polzades i pneumàtics de 195/45 R17, desenvolupats específicament, és el calçat de sèrie del nou Suzuki Swift Sport. Un nou procés de fabricació ha fet possible crear una llanta més prima i resistent, cosa que ha estalviat un quilo en cada llanta, s´ha reduït considerablement la massa de flexió, s´ha donat una resposta més precisa a les demandes de la direcció i s´ha incrementat l´agilitat de la conducció.

Més potència amb menys consum de combustible. En aquesta era moderna les dues parts de la fórmula eren una prioritat per als dissenyadors del nou Swift Sport. El motor de gasolina d´1.6 litres és una versió avançada del motor que ja tenia el model anterior. L´estructura bàsica del quatre cilindres s´ha mantingut però amb un bon nombre de millores. La potència màxima s´ha incrementat d´11 CV i s´ha arribat als 136 CV. Al mateix temps, el parell motor ha pujat de 148 Nm a 160 Nm, el que millora la potència de sortida del Swift Sport.

La millora del rendiment s´ha aconseguit principalment a través d´una millor eficiència dels cilindres i de més empenta de les vàlvules. El sistema d´admissió variable i la distribució variable de l´admissió també asseguren una millor presa de l´aire. El consum s´ha pogut reduir de 7,0 a 6,4 litres als 100 km, mentre que les emissions de CO2 ara són en 147 g/km.

De sèrie, el Swift Sport ve equipat amb set airbags (incloent-hi els de cortina i el de genolls per al conductor), programa electrònic d´estabilitat i ABS amb distribució electrònica de frenada (EBD) i dos ancoratges ISOFIX al seient del darrere.

El nou Swift Sport incorpora un gran nombre d´elements de confort. Seients esportius exclu-sius, moderns pedals d´acer inoxidable, alçavidres elèctrics, volant de cuir, climatitzador automàtic, control de velocitat i una ràdio CD que ve de sèrie amb USB i kit de mans lliures Bluetooth, a més de comandaments als volants, són alguns dels elements d´equipament incorporats de sèrie. A més, el Swift Sport du també de sèrie fars de xenó dual amb sensor automàtic d´encesa, fars antiboira, retrovisors exteriors calefactables, plegables i ajustables electrònicament, llantes d´acer de 17 polzades, un esportiu tub d´escapament doble i un aleró al sostre del color de la carrosseria. A més, hi ha una àmplia gamma d´equipament opcional amb el qual el client pot personalitzar el seu vehicle.