A l'hora d'escollir la pòlissa d'assegurances per al seu vehicle, el 36,40% dels automobilistes catalans es decantaria per una cobertura a tot risc, segons dades recopilades pel comparador independent de pòlisses Seguros.es. Aquest percentatge situa Catalunya en cinquè lloc entre les comunitats autònomes més interessades per aquesta cobertura, i supera en més de dos punts a la mitjana nacional.

Contrastant aquestes dades amb altres indicadors com la renda per càpita de Catalunya o els seus índexs de sinistralitat, la quarta posició que ocupa aquesta comunitat en el nivell de renda del país és gairebé equiparable al seu lloc entre les que més opten per aquest tipus de pòlisses. Pel que fa a nombre d'ac accidents, els conductors catalans se situen per sota de la mitjana nacional, de manera que la contractació podria estar més relacionada amb la precaució que amb la necessitat d'una protecció efectiva contra sinistres.

Les dades per províncies mostren algunes diferències acusades. Així, la Corunya és indubtablement on la pòlissa a tot risc és més popular, amb un 26,47%, mentre que a Pontevedra, única província gallega situada per sota de la mitjana nacional, només un 33,58% dels conductors la prefereixen . Lugo i Ourense, amb uns percentatges respectius del 41,03% i el 40,19%, ocupen el segon i tercer lloc de la classificació. Les dades per províncies mostren algunes marcades diferències. Així, Barcelona, amb un 38,27%, és indubtablement on la pòlissa a tot risc és més popular, el seu percentatge és gairebé deu punts superior al de Girona, l'última classificada, amb un 29,74%. Tarragona i Lleida, amb uns percentatges respectius del 33,26% i el 32,13%, ocupen el segon i tercer lloc de la classif icació.

Les dades recopilades per Seguros.es situen Catalunya entre les set comunitats autònomes on l'assegurança a tot risc té una acceptació superior a la mitjana nacional, ocupant el cinquè lloc per darrere de Madrid, Astúries, Galícia i el País Basc. Tal com assenyala Juan Lariz, Director de Seguros.es, "És una qüestió de prevenció econòmica. Durant els primers anys de vida d'un cotxe, el tot risc és una opció molt atractiva a l'hora de contractar una assegurança. Abans de renunciar-hi perquè pensem que el seu cost excedirà les nostres possibilitats, l'ús d'un comparador com Seguros.es permetrà conèixer quant ens costarà realment ".