Seat ha presentat al Saló de l'automòbil de Ginebra el primer León de tres portes, denominat SC, amb una estètica i una mida diferents dels de les carrosseries de cinc portes, per ser incorporat al mercat el mes de maig vinent.

En un discurs davant la premsa en la trobada amb els mitjans del Grup Volkswagen, James Muir ha explicat que amb el nou León SC la marca explora nous territoris per primera vegada en la gamma León.

Es tracta de la segona entrega de la gamma León i jugarà un paper clau en la dinamització dels futurs èxits de Seat. Ajudarà en la reconstrucció de la marca i a construir un futur prometedor.

El nou León SC es beneficia de l'arquitectura modular MQB del Grup Volkswagen, sobre la qual es construeixen el VW Golf o l'Audi A3, i respecte a la versió de cinc portes, la batalla del León SC fa 35 mil·límetres menys i l'altura s'ha reduït en 13 mil·límetres, cosa que li confereix un distintiu aspecte cupè a la carretera.

Malgrat les seves reduïdes dimensions, manté tota la seva funcionalitat, ja que ofereix prou espai a les places del darrere per a dues persones i el volum del maleter manté les mateixes proporcions -380 litres- que la variant de cinc portes.

El León SC representa una nova entrega en l'ofensiva de producte de SEAT, amb les recents incorporacions del renovat Eivissa, el nou Toledo, el León i l'Ibiza Cupra.

Seat ha confirmat que la gamma León seguirà augmentant amb la introducció d'una versió familiar Sports Tourer abans d'acabar 2013.