El nou Classe V combina una habitabilitat suficient per a vuit persones i una funcionalitat exemplar amb la impressió del valor, el confort, el plaer de conducció, l'eficiència i la seguretat. El nou Classe V permet fer un ús altament flexible de l'interior sense renunciar en cap moment a la seva elegància. Les dues línies de l'equipament Classe V i Classe V Avantgarde, el paquet esportiu exterior i el paquet de disseny interior, dues batalles, tres longituds del vehicle de 4.895 a 5.370 mil·límetres, tres motors i nombrosos equips opcionals permeten personalitzar el nou monovolum en funció de les exigències de l'usuari. Al mateix temps, és també idoni com a vehicle llançadora per a VIP.

Elegant germà gran

En el centre del poderós i predominant disseny frontal destaquen la graella del radiador amb estel central de configuració tridimensional i fars moderns que, per primera vegada en aquest segment, utilitzen opcionalment tècnica LED per a totes les funcions d'il·luminació.

L'escultural línia del capó amb acabat en forma de fletxa flueix amb elegància fins a l'esportiu marc cromat de la graella del radiador i els fars.

La millor tecnologia

Onze innovadors sistemes d'assistència a la conducció vetllen per un alt nivell de confort i una seguretat exemplar. Es basen en els moderns sensors de radar i d'ultrasons i en les càmeres que es van introduir en la nova Classe I i en la Classe S dins el marc de «Mercedes-Benz Intelligent Drive». L'equipament de sèrie inclou l'assistent per al vent lateral, que ajuda el conductor a conservar la ruta de la seva Classe V sota l'acció del vent lateral intens, i el sistema d'alerta per cansament «Attention Assist», que pot advertir de falta d'atenció o cansament. Com a opció s'ofereix l'ajuda activa per aparcar, que resulta tan senzill i confortable com si s'estigués al volant d'un turisme compacte.

També estan disponibles la càmera de 360 graus, el «Tempomat» amb regulació de distància «Distronic Plus» i sistema «Collission Prevention Assist», l'assistent per a senyals de trànsit amb funció d'advertiment de conducció en direcció prohibida, el detector de canvi de carril, el control d'angle mort, el LED «Intelligent Light System» i els llums de carretera automàtics, tota una panòplia d'alta tecnologia.

Motors

En la data de llançament al mercat del nou Classe V s'ofereix el modern motor turbodièsel de quatre cilindres amb 2,1 litres i sobrealimentació doble acreditat en nombroses sèries de turismes -des de la Classe A fins a la Classe S- i perfeccionat per al seu ús en el monovolum. S'ofereixen tres models amb tres nivells de potència: el V 200 CDI desenvolupa 16 CV i un parell motor màxim de 330 Nm. El V 220 CDI mobilitza 163 CV i 380 Nm. Això suposa un augment de 20 Nm pel que fa a l'antecessor, afegit a una reducció del consum d’uns dos litres. Un consum mixt a partir de 5,7 litres als 100 quilòmetres i emissions de CO2 de 149 grams per quilòmetre situen el V 220 CDI al capdavant del segment. El model de gamma V 250 BlueTEC amb 190 CV i un poderós parell motor màxim de 440 Nm és equiparable a l'anterior motor turbodièsel V6 de tres litres quant a la capacitat d'acceleració i l'agilitat que transmet.

El V 250 BlueTEC equipa de sèrie el canvi 7G-Tronic Plus amb palanca selectora «Direct Select» i lleves de canvi en el volant. Aquest confortable canvi automàtic està disponible com a opció per als models V 200 CDI i V 220 CDI.