Si busques un cotxe nou però el pressupost és molt limitat, tranquil, doncs existeixen al voltant d'una vintena de cotxes al mercat el preu no arriba ni a 9.000 euros. Si, a més, sumem les ofertes de les marques i el Pla PIVE, pots aconseguir autèntiques «gangues» ... fins i tot per menys de 6.000 €! Aa Viladquí et mostrem els que considerem millors pel seu comportament, qualitat i equipament. Hi ha alguns encara més barats, però aquests són els millors. Aquests són els més recomanables.

1.- DACIA SANDERO 1.2 Ambiance - 9.200 euros

Dacia Sandero75 CV

156 km / h

5,9 litres als 100 km

Tot i ser molt assequible, entre les qualitats del Dacia Sandero els comentaris i opinions destaquen una gran habitabilitat, la practicitat de l'interior (compta amb bastants buits per dipositar objectes) i un maleter gran (320 litres). En realitat, hi ha un acabat per sota d'aquest Ambiance, però no interessa perquè no pot portar aire condicionat ni ràdio CD MP3 (en aquest Ambiance, tots dos elements s'ofereixen en un paquet conjunt per només 653 euros). Si pots acollir-te al Pla PIVE (per al que necessitaràs donar un vehicle amb més de deu anys d'antiguitat), aquest Sandero 1.2 Ambiance et pot sortir per només 7.000 euros.

Equipament: ABS, EBD, ESP, coixí de seguretat conductor, passatger i laterals davanters, coixí de seguretat del passatger desconnectable, banqueta del darrere abatible, direcció assistida, tancament centralitzat, alçavidres elèctrics.

Preu oficial: 9.200 euros

Preu amb descompte: 9.200 euros

Preu amb Pla PIVE: 7.000 euros

2.- SKODA Citigo 1.0 60 Active - 9.260 euros

Skoda Citigo60 CV

160 km / h

4,4 litres als 100 km

L'Skoda Citigo és el millor microurbà del mercat juntament amb el Seat Mii i el VW Up! (els tres són el mateix cotxe amb lleus canvis estètics) gràcies a la seva qualitat de materials, la seva amplitud interior i la seva excel·lent maleter de 251 litres de capacitat. Amb aquest motor 1.0 de tres cilindres i 60 CV del Grup Volkswagen, el Citigo, segons els comentaris i opinions sobre el Volkswagen Citigo es caracteritza per un comportament suau, més propi de segments superiors, i per la seva comoditat en marxa.

Actualment, si t'aculls al Pla PIVE i finances amb la marca, hi ha una oferta en la qual surt per 6.510 euros. Això sí, no porta aire condicionat, però hi ha un paquet que, per 645 euros, l'inclou juntament amb un equip de so amb ràdio CD MP3.

Equipament: ABS, EBD, TCS, ESP, coixí de seguretat conductor i passatger i laterals davanters, seient del conductor regulable en alçada, seient del darrere abatible per parts, direcció assistida, para-xocs del color de la carrosseria.

Preu oficial: 9.760 euros

Preu amb descompte: 9.260 euros

Preu amb Pla PIVE: 6.510 euros

3.- FORD KA 1.2 Urban - 8.550 euros

Ford Ka69 CV

159 km / h

4,9 litres als 100 km

T'agrada el Fiat 500? Si la resposta és afirmativa, has de saber que la versió més econòmica costa més de 10.000 euros. En canvi, si tries el Ford Ka tindràs un cotxe amb el mateix motor i xassís que el model italià per molt menys diners. El model de Ford manté, segons els comentaris i opinions sobre el Ford Ka69 per tant el bon comportament del 500, així com un rendiment més que acceptable del motor de gasolina 1.2. Fa només 3,62 metres de llarg, i malgrat això ofereix un espai més que acceptable per als ocupants davanters i dues places del darrere aprofitables.

A més, si t'aculls al Pla PIVE i finances amb la marca, no només surt per només 6.190 euros, sinó que et regalen el Paquet Urban, valorat en 1.000 euros, que inclou ràdio CD MP3 i aire condicionat.

Equipament: ABS, EBD, coixí de seguretat conductor i passatger, seient del conductor regulable en alçada, safata portaobjectes en seient passatger, direcció assistida, tancament centralitzat amb comandament a distància, alçavidres elèctrics davanters, kit antipunxades, retrovisors elèctrics calefactables, sistema Stop / Start.

Preu oficial: 8.700 euros

Preu amb descompte: 8.700 euros

Preu amb Pla PIVE: 6.190 euros

4.- DACIA LOGAN 1.2 Ambiance - 9.150 euros

Dacia Logan75 CV

156 km / h

5,8 litres als 100 km

El Dacia Logan és el cotxe, segons els comentaris i opinions, amb millor relació entre preu, equipament i espai interior de tot el mercat. A més, compta amb un enorme maleter de 510 litres de capacitat. D'altra banda, des d'aquest acabat Ambiance (el més bàsic) ja ofereix aire condicionat, Bluetooth i si pots acollir-te al Pla PIVE (per al que necessitaràs donar un vehicle amb més de deu anys d'antiguitat), el Sandero 1.2 Ambiance et pot sortir per només 6.950 euros.

Equipament: ABS, EBD, ESP, coixí de seguretat conductor, passatger, laterals davanters i de cortina, coixí de seguretat del passatger desconnectable, direcció assistida, tancament centralitzat, alçavidres elèctrics, aire condicionat, volant multifunció, ràdio CD MP3, presa USB, seient del darrere abatible per parts.

Preu oficial: 9.150 euros

Preu amb descompte: 9.150 euros

Preu amb Pla PIVE: 6.950 euros

5.- FIAT PANDA 1.2 Pop - 9.040 euros

Fiat Panda69 CV

164 km / h

5,2 litres als 100 km

Aquesta tercera generació del Fiat Panda es posiciona com una bona alternativa per ciutat per la seva manejabilitat i practicitat segons tots els comentaris i opinions. A més, el seu motor 1.2 de gasolina ofereix una resposta agradable i un bon rendiment. Per contra, en aquesta versió l'aire condicionat no és de sèrie (costa 1.130 euros) ni tampoc la ràdio CD (360 euros). Acollint-se al Pla PIVE i finançant amb la marca, el seu preu és imbatible.

Equipament: ABS, EBD, ESP, coixí de seguretat conductor i passatger i laterals davanters, seient del darrere abatible per parts, direcció assistida, para-xocs del color de la carrosseria, tancament centralitzat, alçavidres elèctrics, volant regulable.

Preu oficial: 10.450 euros

Preu amb descompte: 9.050 euros

Preu amb Pla PIVE: 5.750 euros