Applus+, companyia líder mundial en inspecció, assajos i certificació, ha creat un sistema d'innovació i desenvolupament per prevenir els accidents de vianants amb vehicles elèctrics.

Segons assegura la companyia, el sistema desenvolupat afegeix un so artificial i adaptatiu a vehicles elèctrics perquè siguin fàcilment detectables pels vianants i, especialment, per usuaris vulnerables de la via pública com les persones invidents.

Un projecte d'innovació i desenvolupament que podria prevenir fins a un 15% els accidents de vianants ocasionats per cotxes elèctrics, segons afirma Applus+.

Diversos estudis recents indiquen que el ràpid creixement de vehicles elèctrics i híbrids als nuclis urbans ha generat un augment del risc d'accidents amb vianants a causa del baix nivell de soroll que emeten aquest tipus de cotxes.

En la creació del projecte de prevenció europeu eVADER (Alerta de Vehicles Elèctrics per a la Detecció i Resposta a Emergències) ha participat un equip de més de 150 professionals de 7 països europeus: el Regne Unit, Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Àustria i Espanya.

Els professionals han treballat en el projecte durant més de 3 anys, amb una inversió de 2.880.000 euros, cofinançat al 60% per la Comissió Europea.

Segons afirma el director d'Innovació d'Applus+ IDIADA, Ignasi Ferrer, "després del desenvolupament del prototip elèctric més potent del món el 2013, el projecte eVADER amplia l'aposta de la companyia per seguir a l'avantguarda de l'R+D a l'àrea del vehicle elèctric".

Segons dades d'Applus+, la tecnologia podria implantar-se de forma immediata en els 25.000 vehicles elèctrics que es fabriquen al mes en el món.