El Ford Mondeo és el nou Cotxe de l'Any dels Lectors 2015 d'Editorial Prensa Ibérica (grup al qual pertany Regió7) i La Vanguardia. La nova generació de la berlina s'ha alçat amb el triomf en la tretzena edició d'un guardó que ha tornat a tenir l'usuari com a principal protagonista: han estat els milers de vots registrats a la web www.mejorcoche.epi.es els que han decidit el vehicle guanyador d'aquests guardons que s'han consolidat com un clar reflex de l'evolució de la indústria de l'automòbil a Espanya.

Doblet del model

Amb el tancament de la definitiva Votació Final dilluns, 15 de desembre, el Ford Mondeo s'alçava amb el premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2015. Una victòria que ja va aconseguir Ford el 2008 amb aquest mateix model. D'aquesta manera, els lectors participants provinents de les 15 capçaleres que componen al grup Editorial Prensa Ibérica i del diari La Vanguardia han tornat a situar el Mondeo com el model més destacat, i aquesta és la primera vegada que una nova generació d'un vehicle anteriorment guanyador obté de nou aquesta distinció.

De la votació final del Cotxe de l'Any dels Lectors 2015 cal destacar-ne la gran rivalitat existent entre els candidats, fins al punt que el triomf finalment s'ha decidit per un estret marge, ja que els quatre primers vehicles classificats han estat separats per tan sols unes dècimes en el percentatge de vots emesos.

Així doncs, el Ford Mondeo torna a la llista de guanyadors d'aquests premis, entre els quals es troben altres models com el BMW Sèrie 5, Citroën C4, Alfa Romeo 159, Opel Astra i Meriva, Seat Eivissa, Audi A8, Q5 i Q3, Volvo V40 i Peugeot 308.

Diversos directius de les àrees de comunicació i màrqueting a Espanya de les sis marques finalistes -Citroën, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, Nissan i Ford-, van participar en aquest tancament de les votacions del Cotxe de l'Any dels Lectors 2015 pel qual lluitaven, a més del mateix Mondeo, el Mercedes-Benz GLA, BMW Serie 2 Active Tourer, Citroën C4 Cactus, Volkswagen Passat i Premier Nissan. Víctor Piccione, del departament de comunicació de Ford Espanya, mostrava la seva satisfacció pel triomf d'un vehicle com el Mondeo, que mostra la capacitat tecnològica de la marca i que a més es produeix a la factoria valenciana d'Almussafes.

El Pla PIVE i Rolex

Com ja és tradicional, els premis Cotxe de l'Any dels Lectors també reconeixen la tasca d'altres entitats, personalitats i iniciatives relacionades amb el món del motor. D'aquesta manera, en la seva edició 2015 aquests guardons han concedit el Premi Institucional del Motor al Pla PIVE (Programa d'Incentius al Vehicle Eficient), que al llarg de les seves sis edicions s'ha consolidat com l'autèntic suport de la recuperació de les vendes del sector de l'automòbil, gràcies al seu programa d'ajudes directes a la compra. Un estímul per a les vendes que al seu torn ha servit per retirar de la circulació un notable parc d'automòbils de notable antiguitat.

D'altra banda, Rolex ha estat guardonada amb el Premi Nom del Motor gràcies a la llarga trajectòria de la firma rellotgera suïssa en el camp de l'esport de l'automobilisme, en què es manté com una de les principals patrocinadores de destacats esdeveniments esportius de renom mundial, per als quals ha desenvolupat nombroses innovacions tecnològiques en el terreny del cronometratge.

Bosch Car Service

En aquesta última votació final Bosch Car Service ha tornat a premiar els participants del Cotxe de l'Any dels Lectors. Com a patrocinadora principal dels premis, aquesta cadena dedicada al servei a l'automòbil ha sortejat al llarg de tot l'any entre els votants una sèrie de vals amb un valor de 200 euros per ser utilitzats en la seva àmplia xarxa de punts de servei.