Això que «d'on no n´hi ha no en raja» no s´adiu amb el nou Honda Jazz, que aconsegueix oferir un espai interior excepcional amb una carrosseria de tot just 4 metres de longitud. Però aquesta no és l'única millora que aporta la nova generació del model nipó, ja que arriba amb una versatilitat més pronunciada, un elevat grau de refinament i tecnologia, a part d'un aspecte més modern i sofisticat.

Per ser exactes, el nou Jazz mesura 3,99 metres de longitud, 1,69 d'amplada i 1,55 d'alçada. L´intereix, igual que la longitud (95 mm) i l'alçada (30 mm), també és més gran que en el model del 2011, cosa que millora l´excepcional habitabilitat que oferia aquest. Però no tot és qüestió de centímetres, ja que l'espai per als passatgers i la versatilitat del nou Jazz també s'optimitzen gràcies a la col·locació del dipòsit de combustible en posició central i a la utilització del sistema Magic Seats, que pot adoptar un gran nombre de configuracions, depenent de si es necessita espai per als passatgers o per a la càrrega. En posició normal, el maleter ofereix 354 litres de capacitat (17 més que el Jazz del 2011), i 1.314 amb els respatllers abaixats.

Un motor i tres acabats

El Jazz es començarà a comercialitzar a l'octubre per menys de 16.000 euros, amb tres nivells d'equipament (Trend, Confort i Elegance) i una sola motorització. Es tracta d'un propulsor de gasolina d'1,3 litres amb 102 cv de potència i 123 Nm de parell a 5.000 rpm, que destaca per la seva gran suavitat de funcionament i la seva capacitat de resposta. De sèrie va lligat a una també suau i efectiva caixa de canvis manual de sis relacions, i opcionalment es pot lligar a un canvi automàtic de variats continu (1.000 euros més) CVT, que millora el consum de combustible i fa encara més fluida i confortable la conducció del Jazz.

Precisament el confort, a més de l'estabilitat i la seguretat, s'ha millorat notablement en aquesta última generació, amb la utilització d'una nova plataforma i un nou xassís. També influeixen en la millorada conducció d'aquest model el recalibratge de les suspensions i la direcció. Finalment, cal destacar la millora tecnològica del nou Jazz, sobretot amb la integració del nou sistema d´infoentreteniment Honda Connect.