La firma alemanya continua el procés de consolidació de la seva gamma tot terreny amb la presentació del nou X1. Es tracta de la total renovació del primer graó d'accés al catàleg més off-road de BMW. Un model que obre un catàleg en el qual la marca ja s'ha convertit en tota una referència en el mercat premium, en què ofereix un total de cinc alternatives.

Aquest nou X1 es presenta amb un reforçat caràcter tot terreny. Per això, té més alçada i amplada, i menys longitud, que el seu antecessor. D'aquesta manera, s'aconsegueix una estètica més d'acord amb les actuals tendències crossover, sense per això perdre tot el dinamisme que caracteritza els productes signats per BMW.

Així mateix, i malgrat haver perdut centímetres de llargada, l'habitacle disposa d'una millorada habitabilitat en totes les seves places, alhora que la capacitat de càrrega del maleter surt des dels 505 litres, 85 més que el model anterior.

La gamma inicial del X1 s'articula al voltant de dos tipus de tracció i 4 motoritzacions. En aquesta ocasió, el compacte tot terreny de BMW ofereix l'alternativa de tracció davantera o a les quatre rodes xDrive.

En el primer cas, es tracta d'una opció només disponible en el model sDrive, equipat amb el motor dièsel 18d de 150 cv. La resta de motoritzacions -les també dièsel 20d i 25d de 190 i 231 cv, i la gasolina 25i de 231 cv- van acompanyades del sistema xDrive, així com de la caixa del canvi automàtica de sèrie. Al 18d la transmissió original és manual, i l'automàtica és opcional.

El client pot personalitzar el seu vehicle amb els diferents nivells d'acabat Advantage, Sportline, xLine, M Sport. Els preus de la gamma X1 parteixen dels 32.400 euros dels Drive18d de 150 cv i amb tracció davantera.