Amb 97.000 unitats venudes el 2014, l´Sportage s'ha convertit en el principal pilar de Kia al mercat europeu. El tot terreny coreà és una peça clau, juntament amb el compacte Cee'd, dins l'estratègia de producte de la marca al vell continent. Un protagonisme dirigit a guanyar encara més enters amb la imminent presentació de la seva quarta generació.

El nou Sportage aprofita l'èxit del seu predecessor per evolucionar a tots els nivells en el competit mercat dels SUV compactes. Un procés de canvi que comença amb una nova aposta estètica en què destaquen detalls com la posició més elevada dels fars, la ubicació dels llums de boira i, no cal dir, l'innegable protagonisme de la sobredimensionada graella frontal tan característica en la imatge de marca de Kia.

A la part de darrere, es manté la sensació de compacitat del disseny anterior, encara que amb menys volada i uns pilots de nova factura. Per tancar l'apartat estètic, l´Sportage inclourà a partir d'ara una versió GT Line caracteritzada pels llums de boira LED tipus «glaçó de gel», inspirats en els les del Cee'd GT, protectors de baixos amb efecte alumini, doble sortida d'escapament i llantes d'aliatge amb mesures de fins a 19 polzades.

El canvi més significatiu en les dimensions de l´Sportage és l'augment de 30 mm en la batalla, fins a 2.670 mm, que ajuda a alliberar espai a l'habitacle.

Amb 4,48 metres de longitud total, supera el seu predecessor 40 mm, mentre que la batalla també ha crescut 30 mm. Aquestes dimensions més grans de la carrosseria repercuteixen de manera directa en l'habitabilitat de tots els ocupants, alhora que ofereixen una capacitat de càrrega de 503 litres -38 més que el model de tercera generació- en un maleter que guanya en amplada, té una vora de càrrega més baixa i disposa d'un pràctic doble fons.

La gamma de motors rep com a principals novetats el gasolina 1.6 T-GDI de 177 cv i el millorat dièsel 2.0 CRDI en versions de 136 i 184 cv. El catàleg es completa amb l'1.6 GDI i l´1.7 CRDI de 132 i 115 cv respectivament.

Salt de qualitat

En l'habitacle destaca el nou quadre de comandament ampli i orientat cap al conductor. En la part superior els usuaris poden triar, per al sistema d´infoentreteniment i navegació per satèl·lit, entre dues pantalles tàctils de 7 o 8 polzades. Així mateix, la marca anuncia la utilització de nous materials de més qualitat que contribueixen a obtenir un destacat nivell d'acabat.