El telèfon gratuït que el Grup Volkswagen ha habilitat des de primera hora d'aquest matí per als clients amb un model Volkswagen, Volkswagen comercials, Seat, Audi i Skoda amb motor dièsel de la família EA189 està col·lapsat i comunica constantment.

Tal i com ha pogut comprovar Efe només marcar el 900 18 03 61 el telèfon comunica i a les 4-5 trucades es talla sense que hi hagi l'habitual missatge que informa que totes les línies estan ocupades i pròximament serà atès.

Mentre que les marques Seat i Skoda no donen una altra opció que no sigui el telèfon, a la pàgina de Volkswagen (www.volkswagen.es) els interessats poden introduir el número de bastidor dels seus vehicles Volkswagen i Volkswagen vehicles comercials per comprovar si té actiu un programari que el Grup ha muntat en uns onze milions de vehicles i que altera les dades d'emissions de C02.

En el cas que no es tracti d'uns d'aquests vehicles afectats (el Grup només ha reconegut la manipulació de mig milió de vehicles als Estats Units) el missatge de la pàgina web és "no té de què preocupar-se, el seu vehicle amb número de bastidor ---------------- no està afectat. Sentim la incertesa que hagin pogut generar-les notícies relatives a la nostra marca. Atentament, Volkswagen ".

Al web d'Audi es remet als seus clients al telèfon gratuït 900.180.361 i s'explica que la setmana que s'habilitarà una eina en línia per consultar informació. També s'assegura que les marques del Grup es posaran en contacte properament amb cadascun dels afectats.