El grup Volkswagen ha posat a disposició dels seus clients un número gratuït de telèfon (900.180.361) i una eina en línia perquè els seus clients puguin esbrinar si el seu cotxe ha estat trucat i està equipat amb el programari que manipula el nivell d'emissions.

El telèfon gratuït es va posar en marxa aquest dissabte i de forma gairebé immediata va quedar col·lapsat, encara que posteriorment el servei es va recuperar.

Mentre que les marques Seat i Skoda no donen una altra opció que no sigui el telèfon, a la pàgina de Volkswagen (www.volkswagen.es) els interessats poden introduir el número de bastidor dels seus vehicles Volkswagen i Volkswagen vehicles comercials per comprovar si té actiu un programari que el grup ha muntat en uns onze milions de vehicles i que altera les dades d'emissions de C02.

En el cas que no es tracti d'uns d'aquests vehicles afectats, el missatge de la pàgina web és "no té de què preocupar-se, el seu vehicle amb número de bastidor --------------- - no està afectat. Sentim la incertesa que hagin pogut generar-les notícies relatives a la nostra marca. Atentament, Volkswagen ".

El passat 18 de setembre el Grup Volkswagen va reconèixer que als Estats Units ha muntat en mig milió de vehicles dièsel amb el motor EA189 EU5 un programa informàtic que falseja les dades d'emissions quan es passa una inspecció tècnica.

Posteriorment, va xifrar en tot el món en uns onze milions de vehicles de les marques Volkswagen, Volkswagen Vehicles Comercials, Seat, Audi i Skoda les unitats que porten aquest programa, encara que no ha quantificat quantes d'elles porten activat el programari.

En el cas d'Espanya, el grup alemany ha dit que hi ha 683.626 unitats d'aquestes marques esmentades que tenen el motor dièsel EA189 UE5, el que no vol dir que tinguin actiu el programa informàtic.

La setmana que ve, com ja té Volkswagen per a turismes i vehicles comercials, la resta de les marques afectades (Seat, Skoda i Audi) tindran a les seves pàgines web un apartat on es podrà fer la comprovació del bastidor.