El Saló Internacional de Frankfurt (IAA) ha estat l'escenari escollit per Kia per mostrar les seves principals novetats de cara a l'imminent canvi d'any. Un catàleg en el qual adquiria especial protagonisme la versió GT del nou Optima concebut per reforçar la marca coreana en el mercat dels vehicles d'altes prestacions.

L´Optima GT destaca per una imatge més atlètica que el model estàndard, que ja disposa d´un dels dissenys més audaços del segment D. Mostrat com a prototip a Frankfurt, aquest model ja està a punt per a la producció i mostra una redissenyada graella tigernose, un atrevit estil exterior i un nou disseny de llantes.

Per dins mostra el mateix refinament i gran qualitat de les versions estàndard, amb un enfocament més dinàmic en la seva execució per emfatitzar el caràcter esportiu del cotxe.

Desenvolupament europeu

El nou Optima GT està actualment en desenvolupament gràcies a l'esforç conjunt dels centres d'I + D de Namyang (Corea), i de Rüsselsheim (Alemanya). El resultat serà una berlina esportiva a l'altura de les expectatives dels clients europeus, que ajudarà a posicionar la marca.

Així mateix, es treballarà perquè la suspensió, estabilitat i prestacions combinin amb la imatge poderosa i dinàmica de l´Optima GT, sense comprometre el refinament i el confort de suspensió que tenen altres versions de la gamma.

Desenvolupat per a les carreteres europees, el GT tindrà uns ajustos de la suspensió diferenciats dels de la resta de versions de la gamma Optima, i estarà equipat amb el sistema de control electrònic de la suspensió, que pot variar la duresa d'amortidors independentment en cada roda. També contribueixen a realçar les qualitats dinàmiques de l´Optima GT uns discos de fre més grans i una revisió de la servodirecició elèctrica de Kia amb el motor a la cremallera (R-MDP).

Amb una potència màxima més gran que la resta de versions de la gamma, l'Optima GT estarà impulsat per un motor 2.0 T-GDI (turbocompressor i injecció directa de gasolina), del voltant de 245 CV.

Les característiques tècniques concretes es comunicaran poc abans del llançament, al llarg del primer trimestre de l'any.