El fabricant automobilístic alemany Volkswagen ha informat que ha detectat també "irregularitats" en la certificació d'emissions de CO2 que afecten al voltant de 800.000 vehicles del grup, amb un risc estimat per la companyia d'uns 2.000 milions d'euros.

Segons ha explicat en un comunicat, durant les investigacions obertes entorn dels motors dièsel per les acusacions de les autoritats mediambientals nord-americanes, que se centraven en les emissions d'òxid de nitrogen (NOx), s'ha detectat que alguns models van presentar dades irregulars d'emissions de CO2.

Sense especificar marques o models, l'empresa creu que aquest cas pot afectar 800.000 vehicles, principalment amb motors dièsel, i afirma que "els riscos econòmics s'han xifrat en una primera avaluació en 2.000 milions d'euros".

Al setembre, després de descobrir l'escàndol pel trucatge de motors dièsel que afectava a 9,5 milions de vehicles, ja va anunciar una provisió de 6.500 milions d'euros.

Volkswagen ha explicat avui que es posarà en contacte "de manera immediata" amb les autoritats responsables de les homologacions per traslladar la seva informació, el que contribuirà a fer una estimació més fiable de les "conseqüències jurídiques i econòmiques d'uns fets que no estan totalment aclarits" .

Segons ha precisat, durant les investigacions posades en marxa pel grup s'ha detectat que en la certificació de CO2 d'alguns models es van fixar valors més baixos d'emissions d'aquests gasos i per tant també de consum.

El president de la junta directiva del grup, Matthias Müller, va recordar que des del principi de l'escàndol es va comprometre a aclarir els fets "completament i sense miraments" i asseguro que no s'aturarà "davant de res i davant de ningú".

"És un procés dolorós, però no hi ha alternativa per a nosaltres. Per a nosaltres només compta la veritat", ha manifestat.

El grup es posarà en contacte amb les autoritats competents per aclarir els fets i per certificar de manera correcta els valors de CO2 dels vehicles afectats.

Segons ha apuntat, en cap cas aquest fet afecta la seguretat dels cotxes.