Ferraris, Aston Martin, Mercedes o Lamborghinis, cotxes amb els que alguna vegada hem somiat tenir, són abandonats a les ciutats més importants dels Emirats Àrabs.

Fins a 4.300 vehicles van ser abandonats en els carrers d'Abu Dhabi l'any passat i ningú els va a recollir. Per la seva part, Dubai, compta amb uns 2000-3000 cotxes abandonats.

Aquest fenomen ha estat objecte de múltiples reclamacions per part dels residents de la zona per la "mala imatge" que dóna. Els vehicles ocupen la via pública i nombrosos aparcaments on van acumulant pols i sorra del desert.

Els amos d'aquests vehicles són en la majoria dels casos expatriats que durant un temps van viure allà i als que potser la crisi econòmica del país els va afectar seriosament i no van poder continuar pagant els impostos, o bé van fugir per problemes amb la llei.

Al marxar del país i abandonar el cotxe, els propietaris deixen les seves pertinences. En ocasions ho fan fins i tot amb les claus posades i missatges de comiat i justificació perquè en els Emirats Àrabs les lleis consideren delicte l'impagament de deutes o rebuts.

La policia de Dubai notifica al propietari del cotxe l'abandonament i li dóna un termini de quinze dies perquè vingui a recollir-lo. En cas de no fer-ho, el vehicle és subhastat a un preu molt menor que l'original.