Seat va presentar ahir a la premsa internacional l'Ateca, el primer SUV de la companyia i el que vol ser l'estendard d'un nou període en la marca amb seu a Martorell, definit per un període altament inversor i una ampliació del seu fins ara reduït catàleg de models.

El nou Ateca, que serà la gran novetat de Seat en el pròxim Saló de l'Automòbil de Ginebra, en la primera setmana de març, entra en un mercat definit per un tipus de vehicles que s'està mostrant com el gran preferit dels compradors d'automòbils a tot el món.

Es tracta dels anomenats SUV (Sport Utility Vehicle), sorgits de l'alleugeriment dels tot terreny tradicionals, amb una arquitectura que s'ha situat entre aquests i els turismes convencionals, de manera que així han estat capaços de desplaçar les berlines familiars i els monovolums de mida mitjana.

"El Seat Ateca està cridat a convertir-se en el tercer pilar de la marca, seguint l'èxit del León i l'Ibiza", va dir el nou president del Comitè Executiu de Seat, Luca de Meo. L'Ateca forma part, segons De Meo, dels 3.300 milions d'euros d'inversió anunciats entre el 2015 i el 2019, amb destinació a la planta de Martorell per millorar equips, instal·lacions i impulsar l'R+D. Malgrat les inversions, el nou Seat Ateca no es produirà a Martorell, ja que compartirà línia de fabricació amb el model que Skoda presentarà al Saló de Ginebra, el prototip del qual rep la denominació VisionS.