Les Comes 4x4 Festival és l'esdeveniment 4x4 multimarca més important del país i un dels més grans d´Europa, amb una assistència en la darrera edició de més de 8.000 persones entre visitants i participants. L´elevat ritme d´inscripcions d´aquesta 5a edició a través de la web oficial www.lescomes4x4festival.com fa preveure que es batran tots els rècords de participació i que serà un esdeveniment multitudinari.

El 4x4 Festival tornarà el cap de setmana del 12 i 13 de març -dissabte des de les 9 del matí fins a les 10 del vespre, i diumenge, des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda- ple de propostes i novetats per a tots els assistents i per als participants que vulguin descobrir les capacitats del seu vehicle 4x4 en un entorn natural incomparable. El dissabte, a partir de les 9 del matí, s´iniciarà amb activitats per a grans i petits. L'esdeveniment ofereix un ampli ventall d'opcions d'oci i d´aventura tant per a famílies com per a grups d'amics de totes les edats.

Les pistes 4x4 seran la gran atracció del cap de setmana per a tots els propietaris de vehicles tot terreny i turismes lleugerament elevats (SUV), ja que les Comes ofereix més de 60 km de camins amb diferent nivell de dificultat i classificats per colors, com si fos una estació d´esquí per a vehicles 4x4.

Als participants se´ls entregarà un mapa on podran veure gràficament totes les pistes de què disposen i la dificultat de cadascuna. D´aquesta manera, el conductor pot decidir en funció de les capacitats del seu vehicle i de les seves habilitats al volant, quines pistes i camins són els més adequats i gaudir amb la família i amics d´una autèntica aventura 4x4 que els portarà a llocs icònics de la finca, des d´on podran gaudir d´espectaculars vistes de la comarca.

Totes les persones que no disposen d´un vehicle 4x4 o SUV poden accedir a les Comes 4x4 Festival com a visitants i gaudir de totes les activitats i exhibicions que s´oferiran durant el cap de setmana. Aquestes inclouen: l´espectacle supertrack, una exhibició de trial extrem 4x4, la tertúlia col·loqui sobre el Dakar 2016 amb alguns dels seus participants, un concert, la tarda del dissabte, amb el grup musical Star3; un tour amb un camió 4x4 per descobrir els diferents indrets de la finca; un circuit de Rc-Crawler on es podran provar aquests vehicles 4x4 a escala, i l´espectacular exhibició dels vehicles del Dakar 2016.

Per als més petits es disposarà d´una zona infantil amb inflables, llits elàstics, jocs populars i un circuit de 4x4 elèctrics. També hi haurà una zona adreçada als més atrevits on es pot trobar una tirolina de 150 metres, un rocòdrom i ponts tibetans.

L´ampliada zona de fira comercial acollirà un gran nombre d'empreses que muntaran espectaculars estands i oferiran als assistents les millors ofertes i productes del mercat actual. Alguns també sortejaran productes i descomptes, als quals es podrà accedir acostant-se als seus estands i emplenant les butlletes de participació.

Les Comes oferirà una àmplia zona d'acampada i un complet servei de restauració per a tots els participants i visitants. Els usuaris de vehicles 4x4 o SUV s´han d´inscriure a través de la web www.lescomes4x4festival.com o en les mateixes taquilles de les Comes durant el mateix cap de setmana del esdeveniment. Tot i això cal estar alerta de no quedar-se sense entrada, ja que per la gran evolució en el nombre de participants s'han limitat les inscripcions a 900 vehicles en pista. D'aquesta manera, es garanteix la qualitat general de l'esdeveniment.

El nombre de visitants o assistents sense vehicle 4x4 no està limitat i, per 5 euros per persona i dia, es poden inscriure al mateix dia de l´esdeveniment a taquilles de les Comes, on s´espera que una gran quantitat d´aficionats al motor vinguin a gaudir de la gran festa del 4x4.