El fabricant automobilístic alemany BMW celebra els seus cent anys amb la presentació d'un cotxe del futur, el BMW Vision Next 100, que es pot conduir completament de forma autònoma. El president de la junta directiva de BMW, Harald Krüger, ha presentat a Munic el nou automòbil, que podria arribar al mercat d'aquí a 20 o 30 anys.

L'automòbil "es convertirà en xofer i acompanyant personal", ha dit Krüger en la presentació. Aquest automòbil del futur no té volant ni consola central i els seients del conductor i del copilot es giren, però el pilot pot conduir amb les recomanacions de velocitat ideal que li dóna el vehicle, per exemple.

BMW ha celebrat a Munic els seus cent anys amb una festa d'aniversari a la qual hi han assistit 2.000 convidats, entre ells els accionistes majoritaris Susanne Klatten i Stefan Quandt. La canceller alemanya, Angela Merkel, ha hagut de cancel·lar la seva prevista assistència ja que era a la cimera sobre refugiats que se celebra a Brussel·les.

L'expectació per l'acte d'aniversari ha sigut tan gran que les cadenes de muntatge de les fàbriques de BMW a Alemanya han parat la producció perquè els empleats poguessin veure la retransmissió de la festa de commemoració a l'Olympiahalle de Munic.