Equilibrat. Així definiríem amb una sola paraula el Nissan Pulsar amb el motor gasolina DIG-T de 1.2 litres i 115 cv de potència que vam provar recentment. Aquest propulsor ve com l´anell al dit al compacte de la firma japonesa, ja que optimitza la seva neutralitat, una gran virtut en un model d´aquestes característiques. El propulsor empeny amb una força sorprenent des de revolucions baixes i accelera amb contundència, encara que de forma progressiva, fins a un elevat rang de revolucions per gaudir d'unes bones prestacions. Però el millor de tot és que aquesta capacitat es combina amb uns índexs baixos de consum i, per tant, d'emissions contaminants. Un altre aspecte destacable del motor és el silenci amb què treballa, fet que s'agraeix especialment en conduccions urbanes.

La suavitat del motor es trasllada al maneig de tots els comandaments del vehicle i transmet una sensació molt agradable de conduir. La direcció té un tacte excepcional i les marxes entren amb molta facilitat; tot això evita el cansament després de moltes hores de conducció.

La neutralitat és especialment apreciable en el comportament d´aquest model, que fa gala d'un gran aplom i 0que, a més de transmetre una gran sensació de seguretat al conductor, convida a gaudir del dinamisme. Sens dubte, el xassís del Pulsar està molt per sobre de les capacitats d'aquest equilibrat motor.