La Direcció General de Trànsit segueix destinant importants quantitats de diners a millorar les infraestructures, però també a instal·lar nous dispositius de control de trànsit. És el cas dels radars d'última generació que ja són presents a les carreteres espanyoles i que ja no només controlen els excessos de velocitat, sinó que són capaços de detectar diferents tipus d'infraccions.

El pla contempla de la DGT per 2016 desplegar fins a 300 càmeres-radar a tot l'estat abans que acabi l'any. A Madrid, per exemple, s'ha fet especial èmfasi en els famosos 'semàfors-radar' amb la instal·lació de 26 dispositius. En Quant als radars d'última generació, cal destacar-ne dos: el MultiRadar-C i el Trafic Eye.

Trafic Eye: És un dels més populars a Espanya. Aquest dispositiu pot detectar el model i color del cotxe, si el conductor està parlant pel mòbil, si porta posat el cinturó de seguretat i també pot detectar infraccions d'estacionament o circulació en una àrea limitada. Incorpora una càmera de 5 Mpx i connexió sense fil que el connecta amb els centres de control de trànsit. Té un disseny compacte i lleuger que permet la seva instal·lació en qualsevol cotxe o fins i tot moto. Tradesegur, distribuïdora de Trafic Eye a Espanya, afirma que s'han instal·lat més de 150 sistemes d'aquest tipus per tot el territori estatal.

Multiradar C: Aquest radar és més tradicional. Només controla els excessos de velocitat, però el seu abast és molt superior al que estem acostumats. El Multiradar C pot identificar infraccions de velocitat en sis carrils a la vegada (sense importar el sentit) mentre el vehicle sobre el qual està instal·lat continua en moviment. A més, aquest dispositiu és gairebé indetectable pels dispositius antiradar perquè emet ones d'alta freqüència a molt baixa potència.

El futur dels radars es diu Morpho

Morpho, és l'últim radar multifunció creat per Mesta Fusion. Aquest radar multifunció és capaç de detectar tot tipus d'infraccions de trànsit, és a dir, que la seva activitat no es limita només a controlar la velocitat dels conductors. Pot saber si et saltes un semàfor, una línia contínua, si no respectes la distància de seguretat, si portes alguna llum fosa, avançaments perillosos ... I moltes altres infraccions de trànsit.