Els lladres de cotxes estan posant en pràctica ja la seva nova tècnica per sostreure les pertinences del nostre vehicle sense trencar la finestreta ni forçar les portes. Vols saber com?

Ja no cal trencar finestretes o forçar panys perquè els lladres puguin fer-se amb les nostres pertinences personals i fins i tot portar-se el vehicle sense més preocupació. Els 'amics de l'aliè' han descobert una nova, efectiva i silenciosa tècnica. Utilitzen simplement una moneda de 5 cèntims o similar. Sorprès? T'expliquem en què consisteix el truc del lladre.

Amb aquesta moneda, els lladres bloquegen la porta de l'acompanyant o les del darrere, col·locant la moneda a la maneta. D'aquesta manera, quan el tancament centralitzat és utilitzat, la porta bloquejada amb la moneda es queda oberta.

El mètode està sent utilitzat en els aparcaments de zones comercials, ja que molts usuaris prefereixen descarregar les seves bosses al maleter per continuar còmodament amb les seves compres. Altres lladres prefereixen robar a les benzineres aprofitant que els propietaris es troben concentrats en el pagament i en el sortidor.

Consells perquè no et robin

Eviteu situar pertinences a la vista.

En parades prolongades com semàfors, bloqueja les portes i puja les finestretes quan estigui a l'interior del vehicle.

Quan aparqui el seu vehicle, tanqui el seu cotxe i revisi les portes i el maleter abans de allunyar-se.

Desconfieu dels desconeguts que s'aproximen al seu cotxe.

En gasolineres, comprovi tancar el vehicle quan vagi a pagar o es trobi utilitzant el sortidor.

Si frustra un robatori, no es faci l'heroi, avisi la policia immediatament.

Si ha estat víctima d'un robatori, no es posi nerviós. Cridi immediatament a la policia i posi una denúncia.