La tradició de Volvo al segment dels vehicles station wagon es remunta a fa més de 60 anys amb el llançament del Duett, i avui arriba a la seva màxima expressió amb el V90, un model que destaca pel seu disseny, tecnologia, materials i acabats. És la versió familiar de l´S90, i el tercer vehicle de l'avançada sèrie 90 de la firma escandinava, juntament amb l´XC90, amb els quals comparteix la plataforma d'arquitectura escalable de productes (SPA), un sistema totalment modular que ha obert a Volvo un ampli ventall d'oportunitats de disseny, construcció i equipament.

Mesura 4,94 metres de longitud, de manera que és lleugerament més curt que l´S90 (4,96 metres), cosa que no està renyida amb la funcionalitat que ha de brindar un bon familiar, ja que a més d'una excepcional habitabilitat i una qualitat de vida a bord envejable, té un maleter de 560 litres, ampliables a 1.526 si s'abat el respatller dels seients del darrere. Per accedir a aquest espai s'utilitza una gran porta d'accionament automàtic que en obrir-se desplaça la cortineta que cobreix l´equipatge per facilitar la maniobra de càrrega. A més, el maleter té un doble fons al qual també és molt fàcil accedir, ja que el pis es subjecta amb un amortidor hidràulic per no haver de sostenir-lo mentre s'introdueix la càrrega.

De la mateixa manera, aquesta versió familiar de l´S90 en la qual el maleter cobra especial importància, disposa d'ancoratges en aquest espai perquè la càrrega quedi ben subjecta, i això eleva la seguretat.

El V90 es pot adquirir des d'uns 52.000 euros en la versió més accessible, i la més exclusiva eleva el seu preu fins a aproximadament 75.000 euros. El cost varia en funció del nivell d'equipament i motoritzacions, i es pot escollir entre propulsors gasolina, dièsel i una avançada versió híbrida endollable que arribarà més endavant. Els motors gasolina reben la denominació comercial T i són el T5, de 254 cv, i el T6, de 320 cv. Els dièsel o D són el D4 de 190 cv, i el D5, de 235 cv. La versió híbrida endollable, anomenada T8 Twin Engine, tindrà 408 cavalls de potència i una autonomia aproximada de 50 quilòmetres en mode elèctric, de manera que els consums i emissions es reduiran dràsticament tot i les elevades prestacions.

Avançada tecnologia

Com tots els Volvo, el V90 fa gala d'una avançada tecnologia, entre la qual destaca el sistema de conducció semiautònoma Pilot Assist i el pack de seguretat més avantguardista del mercat, amb el sistema de detecció d'animals de grans dimensions i el sistema de protecció en cas de sortida de la calçada, sense oblidar una connectivitat de primera classe, inclosa la integració de smartphones mitjançant Apple CarPlay.