El nou Volvo V60 Cross Country 2016, que rivalitza en preu en la versió d'accés amb VW Golf Alltrack i Seat León X-Perience -encara que per dimensions estigui més a prop del VW Passat Alltrack i el Peugeot 508 RXH-, entre d'altres, té una distància a terra 65 mm més gran que el Volvo V60, i això, unit a protectors dels baixos davanters i els del darrere, protectors de travessers laterals i els passos de roda reforçats, atorga al V60 Cross Country un aspecte imponent i preparat per a les aventures del dia a dia. Un detall que reforcen les noves llantes de 18 "i 19", amb què el V60 Cross Country adopta una imatge de tot camí, però elegant i atractiu.

L'interior del Volvo V60 Cross Country és sobri i elegant, amb el seu toc escandinau pel detall, com per exemple amb l'ús de la fusta i el cuir. Els seients, per la seva banda, són esportius i agafen el cos perfectament. La instrumentació és completament digital i ajustable al gust del conductor. El maleter del V60 Cross Country 2016 cubica 430 litres i pot arribar fins als 690 litres si s'abat la fila de seients del darrere.

Com a bon Volvo que és, el V60 Cross Country 2016 és equipat de tecnologia fins a les dents, sobretot pel que fa a seguretat, l'ADN de la casa escandinava. Cal destacar especialment el sistema Sensus Connect, que uneix navegador i serveis disponibles en el núvol que permeten al conductor trobar i pagar una plaça d'aparcament per al vehicle, descobrir nous restaurants en la destinació, escoltar sense problemes la seva música favorita en Streaming i fins i tot escoltar de viva veu els missatges de text sense apartar les mans del volant.

Conduir és una continuació del plaer que dóna als sentits parat. Senzill i fàcil. És com millor es resumeixen les sensacions que provoca al volant. El soroll a bord no és excessiu i els viatges transcorren amb tranquil·litat. Com a bon Volvo, transmet seguretat en tot moment. També és cert que els controls d'estabilitat i tracció actuen com ho fa la resta d'elements mecànics del Volvo V60, amb eficàcia i donant molta confiança en la seva conducció.

Si busques aquests arguments en un vehicle, o són una preferència, aquest Volvo V60 Cross Country D4 AWD Aut. pot ser una gran compra. En trauràs molt més partit si transites per camins de terra de forma més o menys habitual, perquè és aquí on se sentirà realment còmode. Si a això hi afegim un motor dièsel de molt bon rendiment, un canvi automàtic de funcionament agradable i suau i un habitacle realment confortable, tens un cotxe del qual no tindràs cap queixa en molts anys.