Moltes coses han canviat i millorat en el nou Volkswagen Tiguan, com ara la seva capacitat off-road, gràcies al sistema 4x4 intel·ligent. L'última generació del SUV alemany es beneficia del 4Motion Active Control, que permet aplicar la tracció a les quatre rodes en condicions més específiques que mai.

Aquesta tecnologia gaudeix de quatre maneres d'actuació. La primera és on-road, funcionament estàndard del sistema que controla automàticament la distribució de les forces de tracció entre els dos eixos d'acord amb les condicions de conducció. Si el Tiguan està equipat amb el DCC (control dinàmic del xassís), s'hi afegeix el perfil Confort, per a un rodatge més còmode. Amb la manera Snow per a conducció en neu l'accionament de l'accelerador és més pla, cosa que assegura que sempre està disponible una tracció òptima i es gaudeix d'una major capacitat de resposta. A més, el canvi automàtic DSG puja marxes abans, per potenciar la seguretat.

La manera off-road està pensada per conduir més enllà de l'asfalt. El motor i la caixa de canvis adopten les característiques tot terreny amb millor resposta. Les marxes del DSG pugen de manera més tardana i els sistemes EDS augmenten el grau de bloqueig per evitar una intervenció innecessària de l'ESC. I s´hi suma l'activació automàtica de l'ajut de descensos i d'inici de marxa en pendents.

Finalment, en la manera off-road-individual, el conductor pot personalitzar les funcions de conducció al seu gust i d'acord amb les exigències de cada tram de conducció.

El sistema 4Motion Active Control està disponible amb el motor 2.0 TSI de 180 CV i en les versions dièsel 2.0 TDI de 150, 190 i 240 CV. Al seu torn, el client pot triar entre tres nivells d'acabat, Edition, Advance i Sport, a més de l'esportiu R-Line. A Espanya, el preu del Tiguan se situa a partir de 29.560 euros (Edition 2.0 TDI 150 CV BMT manual 6 velocitats). Independentment de la versió escollida, aquest SUV disposa d'un gran equipament de sèrie amb els sistemes tecnològics de seguretat, infoentreteniment i connectivitat més avantguardistes que es poden trobar al mercat.