La Guàrdia Civil ha multat un conductor per portar com a copilot, per poder circular pel carril Bus-VAO de la carretera de La Corunya, a una nina caracteritzada per fer-se passar per una dona, tot i que els agents van sospitar d'ella perquè semblava més aviat una nena i a més anava massa abrigada.

Segons ha informat avui la Comandància de la Guàrdia Civil, la intervenció va tenir lloc dijous passat cap a les vuit del matí, quan agents de Trànsit vigilaven la correcta circulació pel carril Bus-VAO de l'A-6 en direcció Madrid, reservat per a vehicles amb més d'un ocupant.

Els agents van veure que un cotxe conduït per un home que anava amb una persona de copilot que els va semblar una nena, que a més anava molt abrigada per a la temperatura d'aquest dia, amb un folre polar.

Per aquest motiu van parar el vehicle i van comprovar que la suposada nena era en realitat una nina vestida amb un folre polar blau, pantalons negres, ulleres de sol, gorra i fins i tot oauriculars.

Els agents van multar el conductor per la infracció recollida en l'article 35.1 del Reglament General de Circulació, que preveu sancions de 200 euros per als conductors que no respectin la norma.

El citat article recull que "la utilització del carril habilitat per a VAO queda limitada a motocicletes, turismes i vehicles mixtos adaptables, i està prohibida, per tant, a la resta de vehicles i conjunts de vehicles, inclosos els turismes amb remolc, així com a vianants , cicles, ciclomotors, vehicles de tracció animal i animals ".

A l'octubre de 2012 la Guàrdia Civil va multar un altre conductor que també circulava pel carril del Bus-VAO de l'A-6 a Madrid amb un maniquí al seient de copilot.

Llavors els agents van sospitar de l'estranya "immobilitat" de la suposada copilot, i en aturar el vehicle es van trobar amb un maniquí "perfectament caracteritzat amb perruca i ulleres de sol, i completament vestit".